Jak na batole… a ušetříte si alespoň trochu nervů

Také máte občas pocit, že k batolatům by nebyl tak úplně na škodu návod k použití? Je to samozřejmě absurdní představa, ale proč se jí na chvilku nepoddat. Máme pro vás pár situací, se kterými si na batole nepřijdete…

… a ušetříte si alespoň trochu nervů.

1.    Neptejte se: „Proč jsi to udělal/a?“

Proč jsi toho chlapečka kousl/a? Proč jsi ji praštil/a? Proč máš špagety ve vlasech? Proč se tě vlastně ptám, když stejně vím, že i když už náhodou dostanu odpověď, stejně mi nebude líp?

2.    Nebuďte překvapeni množstvím věcí, které se vejdou do toalety.

Počínaje botami, mobilními telefony, klíči a konče malými zvířaty (a někdy ani ne malými). A věřte, že lovení malých předmětů je opravdu lahůdka.

3.    Nebuďte překvapeni množstvím věcí, které se nevejdou do toalety.

Vlastně jsou ty věci jen dvě. A může se stát, že se do toalety nevejdou častěji, než by vám bylo milé…

4.    Nevysvětlujte dopodrobna „dospělácké problémy“.

Nemá to cenu. Co si tak vaše dítko vezme z litanie typu: „Promiň, zlatíčko, to víš, maminka má jen špatnou náladu, protože vyjít s jedním platem a rodičovskou je vážně složité, hlavně při tom, jak rychle ze všeho vyrosteš. A to nemluvím o tom, že na tvoji školku si budeme nejspíš muset vzít další půjčku. A ta ženská dneska v autobusu, co nám nechtěla pomoct s kočárkem, to byl vážně děs! A slyšíš ten hluk? To tvůj tatínek mlátí hlavou o zeď, protože ho zase nepovýšili“.

5.    Nenechte synka, který je menší než toaleta, čurat vestoje.

A pokud už se tak děje, nekřičte – vaše dítko se nanejvýš otočí a plocha, kterou budete muset vytírat, se minimálně zdvojnásobí.

6.    Neptejte se dítka, jestli chce udělat to, co po něm chcete.

Staré moudro praví – na hloupou otázku, hloupá odpověď. Pokud tedy nechcete slyšet NE, ptát se na věci typu „Chceš si vzít botičky?“, „Chceš si spapat oběd?“, „Nechceš dát babičce pusu?“, „Chceš si umýt ruce?“ apod. nemá nejmenší cenu.

7.    Nesnažte se chytat zvratky do dlaní.

Za a) to stejně nestihnete; za b) nikdo vás za to neocení a za c) budete mít v dlaních zvratky…
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat