S čím nenechávat batole o samotě

Všechny příručky, jež rodičům radí, jak vychovávat potomka, vám zdůrazní, že je ve snaze předejít zraněním apod. nutné zakrýt zásuvky nebo nasadit chrániče na ostré rohy nábytku. Ale to je jen jedna část boje.

Nejde totiž jen o bezpečnost vašeho dítka (i když o ni jde vlastně v první řadě), ale také o vaše nervy. A právě proto byste si měli dát pozor na spoustu dalších věcí, které nechcete v blízkosti svých nejmenších, kteří právě objevili kouzlo volného pohybu. Protože i když batole hlídáte jako oko v hlavě, stačí chvilka nepozornosti a nestačíte se divit.

Jaké předměty byste měli raději odstranit svému dítku z cesty?

1.    Fixy
Stěny nejsou jediným ohroženým druhem, najde-li vaše batole zapomenutý popisovač CD. Už jste někdy zkoušeli odstranit černou lihovou fixu z dětských zoubků?

2.    Toaletní papír
Po internetu koluje spousta humorných videí, jež názorně ukazují, co se stane, necháte-li o samotě ruličku toaletního papíru s kočkou nebo psem. A v podstatě to samé se stane, necháte-li s ní bez dozoru malé dítě. Samozřejmě ho to na životě nijak neohrozí, ale vy budete kousky papíru uklízet ještě týden…

3.    Dětský pudr
Už jste někdy zkoušeli dostat jemňounký, bělostný pudr z koberce, parket, knih, oblečení, domácích zvířat apod.? Spousta lidí ano a jistě by vám potvrdili, že je to zkušenost, již by si klidně odpustili.

4.    Maminčiny nové lodičky
Nic neláká malé nožičky našich holčiček tak, jako nablýskané střevíčky na vysokém jehlovém podpatku. A i když se to nezdá, v ohrožení jsou oba aktéři tohoto setkání – vaše botky (podpatky se lámou snáz, než byste čekali, kůže se odírá také poměrně lehce) i vaše dcerka (zlomit si nožičku při podvrtnutí kotníku v 10cm podpatcích nedá práci ani dospělé ženě, navíc jehlové podpatky jsou zbraní samy o sobě).

5.    Mobil, tablet apod.
Už vám někdy přišel telefonní účet s astronomickou sumou za volání na pochybnou linku například na Novém Zélandu? Věřte, není o co stát…

6.    Drahá kosmetika
Kterou z nás jako malou nelákaly maminčiny šminky a krémy? Dnešní malé holčičky jsou stejné. Takže pokud netoužíte po zničení svých nikterak levných líčidel či krémů, dobře je před nenechavýma ručkama schovejte.

7.    Posilovací stroje
Na první pohled nepředstavuje rotoped a spol. žádné nebezpečí, ale poté, co svět obletěla zpráva o tragické nehodě čtyřleté dcery Mika Tysona, jež si okolo krku omotala lanko visící z posilovacího stroje a zemřela, je jasné, že opatrnost je rozhodně na místě. Ono úplně stačí, když vaše dítko – ve snaze napodobit mamku nebo taťku – spadne třeba z běžeckého trenažeru či již zmíněného rotopedu.

8.    Zubní pasta
Se zubní pastou je zábava. Skvěle se vytlačuje z tuby, dá se mazat na vše, co upatlaným prstíčkům přijde do cesty, a navíc skvěle chutná. Nejde jen o to, že budete hodinu uklízet, ale i o to, že pasta není jako potravina zrovna nejvhodnější.

9.    Brýle
Brýle se dají skvěle servat během minutky z obličeje jejich vlastníka (au), navíc při troše snahy sluší i plyšovým medvídkům, panenkám nebo robotům, nehledě na to, že jim v konečné fázi chybí nějaké to sklo nebo nožička (navíc jak praví klasik: „brýle bez brýlí se těžko hledají“).

10.    Ovladač
Televizní ovladač není zbraň v tom pravém smyslu, ale kromě toho, že jej v okamžiku, kdy začíná váš oblíbený pořad, nebudete moci najít, může se také stát, že po pěti minutách, kdy jste si potřebovali něco důležitého vyřídit v jiné místnosti, přijdete do obýváku a zjistíte, že se váš drobeček dívá třeba na takovou filmovou perlu, jako je „Holky to chtěj taky“ apod.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat