Zima je tady. Posilte snadno imunitu svých ratolestí

03.12.2018 | Děti a rodina

Zase kašle a má rýmu? Trápí ho teploty a není mu dobře? To jsou časté neduhy, které s příchodem zimy trápí opakovaně snad každé dítě. Protože období chladných dnů teprve začíná, je nejvyšší čas posílit imunitu vašich dětí a zažehnat věčně se opakující virózy.

Vitaminy

Základem všeho jsou nejen vitaminy, ale také vyvážená strava. Zejména v podzimních a zimních měsících je více než nutné, abyste do jídelníčku dětí zařadili více ovoce, zeleniny – zejména zelí, brokolici nebo papriku, které jsou bohaté na vitamin C, ale také ryb a kvalitních olejů.

Je zde také možnost nakoupit dětem vitaminové tablety v lékárně, ale spíše, než sladké, multivitaminové bonbony ve tvaru zvířátek, zvolte jednotlivé druhy konkrétních vitamínů, které lépe pokryjí zvýšené potřeby těla v zimním období.

Otužování

Otužování dětí má velký vliv na jejich imunitu a zdraví vůbec. Zima je ideálním obdobím pro návštěvu bazénů. Vezměte děti plavat dvakrát týdně a věřte, že jim velice prospějete. Pozor si však dejte na rychlé přechody z tepla do zimy a vlasy dětem vždy dokonale vysušte. Na čepice nespoléhejte, jinak riskujete nastydnutí dutin.

Saunování

Saunování je skvělý způsob, jak zlepšit krevní oběh a prohřát tělo. A to nejen u dospělých, ale také u dětí. Vhodné jsou finské sauny s nižší teplotou nebo infrakabiny, které prohřívají tělo pomocí infračerveného záření. Taková infrasauna lze dnes pořídit za velice slušné peníze i domů a pravidelné saunování prospěje celé rodině.

Pohyb a čerstvý vzduch

Ideální je kombinace obojího. Choďte na pravidelné procházky a doma nezapomínejte i v zimních měsících pořádně větrat. Plísni, vlhkosti a bakteriím, které se v domácnosti množí, je potřeba předcházet. Děti je vnímají ještě o něco víc, než dospělí, kteří mají imunitu odolnější. Často pak trpí kašlem, rýmou a opakovanými virózami.

Spánek

Každý potřebuje pořádně spát a i když u dospělých je ideální míra 8 hodin, u dětí je doba podstatně delší. Batolata by měla spát až 13 hodin, předškoláci a mladší děti alespoň 10 hodin. Ideální je, pokud své děti naučíte chvilku odpočívat i během dne. Spánek má totiž také veliký vliv na naši imunitu. Pokud budeme nevyspalí a naše tělo unavené, brzy se to projeví i na našem zdraví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat