Výchova dětí pod taktovkou hvězdných znamení

Chcete lépe porozumět svému dítěti a poodhalit kladné i záporné stránky jeho osobnosti? Jednoduchý horoskop vám ukáže, jaké předpoklady, přednosti i slabiny si vaše dítko na svět s sebou přineslo.

Výchova dítěte je leckdy těžká sama o sobě. Zvlášť, když drobeček dělá čest svému slunečnímu znamení, o kterém prozatím nic moc nevíte. Jak by se měl vychovávat Beran, Býk či třeba Rak? Zde je prvních šest znamení zvěrokruhu, inspirovaných postřehy astroložek Olgy Krumlovské a Marie Svobodové.

Dítě ve znamení Berana

Malý Beránek je již od narození plný síly a aktivity. Je nadšený pro každou činnost, včetně prvních krůčků i slov, proto bývá oproti jiným dětem rychlejší. Jeho vládnoucí planetou je Mars – bůh války, proto je vaše děťátko od narození bojovník, vůdce, někdy až příliš urputný a tvrdý. Ve výchově je vhodné ho aktivně zaměstnávat, dát mu možnost projevit jeho houževnatost a sílu, popřípadě ho nechat pravidelně rozhodovat v jednoduchých domácích záležitostech. I přes veškerou tvrdost je však Beránek uvnitř velmi citlivý, se srdcem na dlani. Nikdy mu nezapomeňte vyjádřit, že jej máte rádi takového, jaký je.

Dítě ve znamení Býka

Znamení Býka náleží planetě Zemi, která znázorňuje hmotu, proto vaše dítko touží mít všechny věci jen a jen pro sebe, a tak je důležité jej už odmalička učit se dělit. Souvisí s tím ale i jeho přednosti, jako je pevná vůle a vytrvalost. Tyto děti nemají v oblibě rady, na vše si chtějí přijít osobním prožitkem, i přes nepříjemnou zkušenost. Více než jiným dětem Býčkovi záleží na rodině, zbožňuje mazlení a hýčkání, rodinný kruh pro něj představuje symbol štěstí. Jelikož tomuto znamení náleží i planeta Venuše, Býčkové často oplývají krásou, tvořivostí a uměleckými sklony.

Dítě ve znamení Blíženců

Blíženci jsou velmi pohybliví, zkoumaví, neposední, zvědaví i zvídaví. Ne nadarmo se o nich říká, že myslí a pohybují se jako vítr. Jejich největším problémem je právě nedostatek klidu, špatná soustředěnost, přelétavé myšlenky, kvůli kterým mají ve škole častokrát horší prospěch, a to navzdory svému bystrému intelektu. Jinak jsou to milovníci knih, kteří se těší novým poznatkům. Vládne jim planeta Merkur, jenž jim do vínku dává vynikající komunikační schopnosti.

Dítě ve znamení Raka

Malé Ráče se narodilo pod vlivem Luny, proto je někdy obtížné ho pochopit. Chcete-li mu porozumět, sdílejte jeho pocity, pokud je veselé, smějte se, pokud je smutné, plačte s ním. Podléhá vlivu Měsíce a jeho působení, je velmi citlivé, starostlivé, často závislé na matce. Dovede se velmi dobře vcítit do nálady lidí, ale i atmosféry prostředí. Díky své nesmírné vnímavosti velmi těžce nese nedorozumění se svými blízkými. Nikdy svým Ráčkům nelžete, a taky věřte, že pokud mu poskytnete klidné rodinné zázemí plné lásky, nebude jeho výchova obtížná.

Dítě ve znamení Lva

Z malého Lvíčete srší energie, optimismus, radost ze života. Rádo se předvádí, proto se může někdy výstředně oblékat i chovat. Dejte mu příležitost se ukázat při rodinných oslavách nebo na návštěvě, uspokojí to jeho vnitřní potřeby a bude jen zářit. Jsou to hrdé osobnosti, které je třeba v životě naučit, že jejich obdiv není samozřejmostí, ale je třeba si ho umět vážit i oplácet. Lvíčata se obvykle dobře učí, jen pozor na jejich sklon k lenosti. Jejich dobré výsledky nezapomínejte ocenit, budou toužit po dalších.

Dítě ve znamení Panny

Ano, tohle je skutečně děťátko krásné jako panenka, ze kterého září čistota. Panny jsou většinou spořádané, klidné bytosti, které velmi rády dělají svým rodičům potěšení, a tak z nich můžete mít radost. Oplývají smyslem pro logické myšlení, proto se leckdy stává, že už v předškolním věku překvapují svými rychlými závěry či logickým úsudkem. Cítí se v bezpečí, když má vše svůj řád a plán. Panna se školou nemívá problémy, díky své pečlivosti má vždy všechny úkoly, a taky dobře vychází s učiteli. S kritikou ale buďte velmi opatrní, jelikož toto dítko touží po dokonalosti a často jej trápí pocity méněcennosti a nízká sebedůvěra. Pannu chvalte, povzbuzujte ji, posilujte její sebevědomí a nezapomínejte se s ní často mazlit. Ona po tom velmi touží, jen to neumí dát dostatečně najevo.

A jak se chovat ke Štírovi, Kozorohovi nebo dítěti ve znamení Ryb? To se dozvíte v pokračování!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat