Domácí prostředky, které pomohou při plenkové vyrážce

Vyrážka na pokožce miminka, kterou doprovází svědění? Obvykle se vyskytuje důsledkem nadměrné vlhkosti, jež zůstává v plenkách. To kvůli ní se bakterie dostanou k moci! Co si s takovou vyrážkou počít?

Nejen jednorázové plenky jsou na vině. Je fér uvést, že za plenkovou vyrážku mohou i nehygienické způsoby či drsné chemikálie používané v mycích a pracích prášcích. Podle Americké akademie dermatologie jsou plenkové vyrážky způsobeny dokonce i zbytečným používáním přípravků, jako jsou masti, tělová mléka a krémy. Ačkoli se nejedná o život ohrožující věc, vyrážka dokáže pěkně potrápit. Rozbalení miminka a čerstvý vzduch jsou velmi prospěšné, někdy ale ani to nezabírá. Co použít v případě nouze?

Gel aloe vera

Aloe vera je považována za nejčistší formu léčby pro jakýkoli druh vyrážky, poranění, podráždění a svědění pokožky. Gel na pokožce zasychá rychleji než jakákoli jiná látka, což je prioritou číslo jedna. Hlavním důvodem vyrážky je již uvedená vlhkost plenky. Při použití gelu aloe vera však pleť zůstane suchá, na rozdíl od jiných mastí a krémů, které mohou působit kontraproduktivně.

Olivový olej

Ve většině případů často zapomínáme, že nejlepší léky jsou v naší kuchyni. Olivový olej je považován za velmi dobrého pomocníka – v jakémkoli věku. Jednoduše smíchejte stejné množství olivového oleje a vody a směs aplikujte na postiženou část těla dítěte. Poté ho nechte rozbalené, tedy na vzduchu. Podráždění se zklidní a vaše ratolest si bude moci spokojeně hrát.

Ocet

Dětské oblečení se obvykle pere v pracím prášku. I když jsou některé z nich považovány za neškodné a hypoalergenní, nemusí to být pravda. Pokud dítě na plenkovou vyrážku trpí, nezhoršujte jeho stav nevhodně použitými produkty. Stačí, když do bubnu pračky přidáte polovinu šálku octa. To může snížit pravděpodobnost výskytu vyrážky.

Olej z tresčích jater

Olej z tresčích jater je k dostání v každé lékárně. Co získáte, pokud si ho koupíte? Hodí se pro dobré vidění, správnou funkci metabolismu železa i funkčnost imunitního systému. Málokdo však ví, že obsah kapslí, které jsou na trhu snadno dostupné, pomáhají i s plenkovou vyrážkou.

Vazelína

I neparfemovaná vazelína může při léčbě vyrážky pomoci. Pokud ne, mějte v záloze ještě pleťovou vodu s oxidem zinečnatým.

Mléko z magnesie

Že jste o mléku z magnesie ještě neslyšeli? Jedná se typ hyperosmotického projímadla, které zároveň urychluje hojení vyrážek a snižuje pocit pálení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat