Hubnutí už během šestinedělí: Jak na to bez rizika

Pokud potřebujete po porodu získat zpět svou figuru, dodržujte tato pravidla a kila půjdou dolů sama!

Jestliže nepatříte do kategorie žen, které z porodnice odcházejí se svou původní váhou a figurou, nezoufejte. Nic není ztraceno. Ke svému starému tělu se můžete dopracovat i v průběhu šestinedělí. Stačí mít odhodlání, disciplínu a ochotu držet se tří zásad!

Pravidelná strava

Největší chyba, jaké se mnohé maminky dopouštějí, je, že se během celého dne nenajedí. Na snídani není čas, oběd nestíhají a vše dohánějí večer, když mrňous usne. Jenže tělo se obelstít nedá. Bohužel si vše pamatuje. Když mu i vy celý den odpíráte živiny a dodáte mu je až večer, drtivou většinu z nich si uloží. A je úplně jedno, že jste měli jen jeden talíř těstovin.

Proto je důležité jíst během celého dne, pravidelně a v klidu. Využijte na to čas, když jde miminko spát. (Vyhraďte si na každé jídlo patnáct minut, během nichž nebudete dělat nic jiného.)

Úklid počká, stejně jako nádobí. Berte v potaz, že kvalita a způsob vašeho stravování ovlivňuje celý váš život. Myslete na to, že to co jíte, úzce souvisí s tím, jak vypadáte. Z těchto důvodů si váš jídelníček hlídejte a vyhýbejte se umělým sacharidům.

Pochopitelně, že překážkou při shazování kil může být také zpomalená peristaltika střev vlivem těhotenství. Tu podpoříte dostatečným příjmem vlákniny. A tím to nekončí. Přestože se říká, že strava tvoří 80 % úspěchu, je třeba přijmout skutečnost, že tělo je nezbytné přiměřeně rozhýbat!

Klíčový pohyb

Pohyb je prevencí při depresi a nejlepší kamarád při hubnutí. Denní procházky s vaším miminkem jsou na úvod dobrým tréninkem. Právě chůze je výbornou formou pohybu, není na ní nic náročného a spojíte příjemné s užitečným. Nezapomínejte však na pravidelnost. Ta je klíčová. Bez ní se k vytoužené postavičce dopracujete jen velmi těžko.

Sportovním aktivitám byste se měli věnovat minimálně 2–3krát týdně. Zkuste kolo, brusle, běh, procházky či plavání. Jídlo máte pod kontrolou a na čele krůpěje potu po odpolední rozcvičce? Pak se neváhejte odměnit odpočinkem!

Spánek a kojení

Ženy, které málo spí, oproti těm, které si odpočinek dopřávají, mívají nadváhu mnohem častěji nadváhu. Tělo si totiž chybějící energii doplňuje ve formě zvýšených chutí na jídlo, prioritně na sladké. Proto si během dne alespoň jednou pospěte v době, kdy jde spinkat i vaše dítko. A ta nejlepší zpráva na konec? Novopečené maminky obvykle kojí. Tato aktivita i vás připraví v průměru o 400 až 700 kcal denně. Tak snad i to je o důvod navíc, proč se snažit miminko kojit minimálně prvních šest měsíců.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat