Maminky na hřišti: Elegánky, telefonistky i pronásledovatelky. Našla jste se?

U dětského hřiště se vždy sejdou rodiče z nejrůznějších vrstev, skupin apod. A všichni mají jediný cíl – dohlédnout, aby si jejich dítko co nejlépe pohrálo, jen to každý „prožívá“ jinak. Jaké typy maminek na hřištích potkáváme?

Následující text berte samozřejmě s nadsázkou, ale nedivte se, pokud se v některé z charakteristik náhodou najdete…

1.    Maminka elegánka

Vždy perfektně nalíčená, oblečená podle posledních trendů, nazutá ve střevíčcích na vysokých jehlách. Nejvíce jí ostatní maminky závidějí, že se přes pískoviště dokáže rozběhnout za neposedným dítkem v tak šílených botách…

2.    Maminka „je mi jedno, co mám na sobě“

Její oblečení je především pohodlné, většinou má tepláky, případně džíny a nějaké tričko, u nichž neřeší, jestli se k sobě hodí. Vlasy má obvykle v culíku a na první pohled je jasné, že drtivou většinou investic je její potomek, nikoli její šatník. A vůbec to nevadí.

3.    Maminka telefonistka

Není ani tak důležité, co má na sobě nebo jestli její dítko právě praštilo hrabičkami po hlavě to vaše – zdá se, že nejdůležitější věcí je pro ní telefon, který v podstatě nedá z ruky. Ostatní rodiče jsou pak oblažovány více či méně zábavnými historkami ze života jejího batolete, a to i opakovaně, neboť za dobu strávenou na hřišti zvládne obvolat polovinu telefonního seznamu.

4.    Maminka fotografka

Životní náplň téhle maminky je také každému jasná (tedy krom starosti o dítko) – výroba fotoalb v naprosto šíleném množství. Nejspíš ty chvilky klidu, kdy její potomek spí, tráví popisováním obrázků typu „Mareček s lopatičkou“, „Mareček staví hrad“, „Mareček jí písek“, „Mareček s hrabičkami“, „Mareček a jeho bábovičky“…

5.    Maminka „kde je proboha moje dítě“

Z nějakého důvodu se na hřišti vždycky najde maminka, která z ničeho nic (více či méně oprávněně) zpanikaří, jakmile jí výhled na jejího potomka zastíní jiné batole.

6.    Maminka pronásledovatelka

Její dítko bez ní nesmí dát ani ránu. Hraje si jenom s ní, za ručičku ho dovede i k metr vzdálené houpačce, společně plácají bábovičky, zkrátka člověk získá dojem, že tohle děcko dostane nejspíš čip pod kůži, jen co se začne chtít byť jen trochu osamostatnit…

7.    Maminka hrající si

Tohle se tedy stává spíše tatínkům, ale i některé maminky jsou toho schopny – při pohledu na ně si nějak nejste jistí, jestli se vypravily na hřiště čistě kvůli svému dítěti. Se zaujetím staví hrady, kloužou se na skluzavce (samozřejmě aby „to malému ukázaly“, co na tom, že malý je na druhém konci hřiště zaujat konverzací s jiným batoletem) apod.

8.    Maminka samotářka

Ještě nikdy se nedala do řeči s jinou maminkou, neusmívá se na nikoho kromě svého potomka, s nikým jiným nechce navázat kontakt nebo, nedej bože, konverzaci.

9.    Maminka super společenská

Pravý opak maminky samotářky. Po 10 minutách v její společnosti máte pocit, že jste odjakživa nejlepší kamarádky (nebo že vám praskne hlava, patříte-li spíše k maminkám samotářkám).

10.    Maminka skupinová

Na hřišti nikdy není sama jen se svým potomkem, vždycky přijde ve skupince jedné nebo dvou dalších maminek, takže není úplně jasné, čí dítko je čí, a po celou dobu společně probírají všechno možné.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat