Znečištěný vzduch skutečně vyvolává astma u dětí

Nečistý vzduch z výfukových plynů a továrních komínů je skutečně příčinou rozvoje astmatu u dětí. Atmosféra plná prachu a škodlivých plynů byla v minulosti považována pouze za příčinu zhoršení astmatu u dětí. Ale podle rozsáhlé dánské studie vdechování nečistého vzduchu může u dítěte vyvolat astma. Znečištěný vzduch tak byl poprvé prokázán jako přímá příčina astmatu a toto onemocnění jako přímý důsledek vdechování nečistého vzduchu dítětem.

Vadí přitom vdechování ovzduší plného výfukových plynů, tedy život poblíž velkých dopravních cest a křižovatek, vdechování kouře z cigaret v uzavřené místnosti a vdechování vzduchu znečištěného průmyslovou výrobou a aglomeracemi.

„Náš výzkum podporuje další důkazy, že vdechování nečistot ze vzduchu může ovlivnit rozvoj astmatu,“ tvrdí doktor Torben Sigsgaard z Univerzity v Aarhusu.

A vadí nejvíce částice menší než PM2.5, jejichž největším producentem jsou dieselové motory.

Domácí léčba astmatu. Co jíst, aby se vám ulevilo?

Nejlepší potraviny pro léčbu astmatu

V první řadě je třeba jíst zdravou stravu. Pro osoby, které trpí astmatem a bojují proti toxinům v životním prostředí, je to nezbytné. Konzumace široké škály potravin může zajistit, že vy nebo vaše dítě získáte všechny živiny potřebné k podpoře silné imunity. Existuje mnoho studií, které ukazují, konzumace vhodných dobrot patří k nejlepším domácím krotitelům astmatu. Proto do svého jídelníčku zahrňte jasně zbarvené karotenoidní potraviny.

Karoten

Tato sloučenina dodává ovoci a zelenině oranžovou nebo červenou barvu a může pomoci snížit záchvaty astmatu. Karotenoidy jsou základem vitaminu A, který se podílí na udržování zdravých sliznic, které procházejí vzduchovými průchody. Závažnost astmatu souvisí s nízkým obsahem vitaminu A, takže zvyšte příjem látek, jako jsou sladké brambory, mrkev, listová zelenina a bobule.

Zároveň se soustřeďte na potraviny s obsahem kyseliny listové (vitamin B9). Ta reguluje alergické reakce a záněty. Přispívá také ke zmírnění sípání a reguluje zánětlivé procesy. Mezi potraviny s vysokým obsahem kyseliny listované přitom patří zelená listová zelenina, fazole a ořechy.

Šťavnaté a veselé plody

Vhodný je i příjem vitaminů E a C. Céčko je silný antioxidant, který pomáhá detoxikovat tělo, což je důvod, proč některé výzkumy naznačují, že konzumace vitaminu C snižuje sípání a zánět. Céčko se vyskytuje převážně v citrusových plodech. A jak je to s vitaminem E? Jedná se o další silný antioxidant nalezený v oříšcích, semenech a zdravých rostlinných olejích.

K tomu všemu přidejte i hořčík, jehož nízká hladina je taktéž spojována se zvýšeným rizikem vzniku astmatu. Ke svačině si dopřávejte oříšky, semena, fazole nebo kakao. Oříšky vám moc nejedou? Zahrňte do své stravy česnek, cibuli a hořčičné semeno. Všechny tyto složky jsou považovány za přírodní antimikrobiální látky, které mohou pomoci bojovat s bakteriálními infekcemi a zlepšit celkové imunitní zdraví. (Obsahují také antioxidant nazvaný kvercetin, který inhibuje zánět.) Sem tam to všechno proložte probiotickými nápoji a vaše astma vás přestane obtěžovat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat