4 způsoby, jak jednoduše stmelit rodinu

V dnešní uspěchané době se často stává, že nám nezbývá dost času ani na naše nejbližší. Jak předejít tomu, abyste v rámci rodiny žili vedle sebe, namísto toho, abyste žili spolu?

Skloubit dohromady nabitý program rodiny (zvláště, je-li rozvětvenější) může být poměrně složité, ale za snahu to rozhodně stojí. Právě čas strávený dohromady, společnou aktivitou, je ten nejlepší, který můžete rodině poskytnout. A nemusíte vymýšlet nic složitého, někdy se stačí zaměřit na úplné maličkosti.

1.    Společné večeře

Pokud máte vy nebo váš partner časově náročné povolání, nejspíš se vám nepovede zasednout ke stolu v plném počtu každý den, ale snažte se, aby se tak dělo co nejčastěji. Společné stolování je skvělou příležitostí ke konverzaci, při níž můžete probrat, jaký měli jednotliví členové rodiny den, plánovat společné akce atd. Rozhodně zapomeňte u společné večeře na televizi!
O víkendech byste pak měli společně zasednout ke každému jídlu.

2.    Společná odpoledne

Sobotní nebo nedělní odpoledne není nutné strávit koukáním na televizi, hraním počítačových her (v případě dětí), úklidem, vařením a pečením (v případě rodičů) apod. Vymyslete si společný program! Můžete vyrazit na výlet, ale třeba také na minigolf, do zábavního parku nebo jen na procházku po městě. Zkrátka vyrazte ven za zábavou, zapomeňte na chvíli na starosti (a tu kopu prádla, co máte v prádelním koši) a užijte si čas s partnerem a dětmi!

3.    Společný koníček/společná tradice

Zkuste vymyslet nějakou aktivitu, jíž byste se všichni pravidelně věnovali. Nezáleží na tom, zda to bude návštěva jednoho hradu nebo zámku každý druhý víkend, partie společenské hry po večeři, společné večerní čtení apod., důležité je, abyste se takové aktivitě věnovali všichni a pravidelně. A aby vás všechny bavila!

4.    Společná dobrodružství

Nejen pravidelný program dokáže jednotlivé členy vaší rodiny zas pěkně spojit dohromady. Zkuste občas vymyslet i nějaké „dobrodružství“ (samozřejmě takové, které bude dobrodružstvím především pro vaše děti). Vezměte je na víkend kempovat pod stan, uspořádejte pro ně „bojovku“ (při její přípravě se budete bavit stejně dobře jako děti při jejím plnění), podnikněte noční pochod lesem a ukažte jim známá souhvězdí, zkrátka zkuste být čas od času originální a něčím je překvapte! Uvidíte, že to bude zážitek, na který budou ještě dlouho vzpomínat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat