Co jako mámy neslyšíme v noci nijak rády

Jedna stará moudrost říká, že po porodu už se matka nikdy nevyspí – nejprve kvůli péči a pak kvůli starostem o potomka. Je to samozřejmě nadsázka, ale něco na tom bude. A někdy nám děti spánek dokážou ještě zpestřit. Třeba některou z následujících vět.

1.    „V pokoji je… (doplňte podle svých zkušeností)!“
Tma a nejrůznější stíny či hluk z ulice či v domě dokáží v noci divy. Občas znejistí i dospělý, co teprve dítě!

2.    „Chci spát s tebou/vámi!“
Někteří rodiče nechávají spát děti ve své posteli běžně, jiní mají raději své soukromí. Děti však dokážou být velmi vytrvalé – pokud opravdu nechcete, aby ty malé bytosti „okupovaly“ vaši postel, budete muset být důslední.

3.    „Mám hlad!“
Hlad uprostřed noci nebo v pozdních večerních hodinách může být způsoben například tím, že dítě odmítlo sníst večeři, kterou jste mu připravili. Nebo tím, že jeho rychle se vyvíjející tělíčko potřebuje spoustu energie. Ale klidně to také může být strategie, jak se dostat ještě na chvíli z postele. Rozhodnutí je na vás…

4.    „Já se bojím!“
U dětí jsou noční můry poměrně běžné, často se vystrašené budí ze snů a pomoc hledají u vás. Je třeba s tím počítat a uklidnit je.

5.    „Já jsem se počural/a…“
Stane se. A vy musíte vstát, převléknout svého potomka a jeho postel… Jestliže u vás k takovýmto občasným nehodám dochází, zkuste si pořídit ochrannou podložku na matrace – ve dvě hodiny v noci za ni budete vděční.

6.    „Je mi špatně!“
Tahle fráze obvykle nevěstí nic dobrého a často po ní následuje třeba zvracení nebo jiná nehoda. Každopádně na spánek můžete rovnou zapomenout…
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat