Nechte dítě chvíli plakat, radí světoví pediatři

Podle nejnovějších pediatrických výzkumů není přílišná péče rodičů dobrá ani pro dítě, ani pro ně samotné. Matky a otcové, kteří ke kojenci běží ihned poté, co začne plakat, nedělají dobře. Měli by ho nechat chvíli vzlykat, až poté jej konejšit. Prodlužováním doby pláče se přitom dítě naučí zvládat situaci samo, následně spí déle bez pláče a rodiče méně trpí nedostatkem spánku a depresemi.

Metoda oddáleného pláče znamená, že se rodič k dítěti poté, co začne uprostřed noci plakat, zvedne až po dvou minutách, další noci prodlouží tuto dobu na pět minut a pak na deset. Dítě se naučí uklidnit samo a rodiče spí déle a netrpí depresemi. Přitom je dokázáno, že krátký pláč nemá v žádném ohledu zhoubný vliv na nervový či mentální vývoj dítěte.

„U rodičů hledajících pomoc jsou techniky jako kontrolované uklidňování bezpečné, takže rodiny a zdravotníci se nemusejí vůbec obávat jejich využití,“ tvrdí doktorka Anna Price z University of Melbourne.

Děti, kterým je umožněno v rané fázi vývoje chvíli plakat a vypořádávat s nastalou nepříjemnou situací samostatně, mají ve věku šesti let méně problémů s chováním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat