Staňte se dobrý rodičem i milujícím partnerem zároveň

Tolik lásky a nových nádherných zkušeností s sebou nový malinký človíček přináší, tolik nových výzev čeká i na rodiče. Víte, jak skloubit novou roli rodiče s partnerským životem?

Porodit dítě a vidět ho vyrůstat, doprovázet ho při jeho prvních krocích i slovech, je nádherný dar. Ale je to také práce na plný úvazek, a tak doba, která by patřila jen partnerům často zůstává někde vzadu. Starat se o miminko je velká psychická zátěž, a tak je naprosto přirozené, toužit spíš po spánku než po sexu.

Přesto byste neměli svého partnera opomíjet. Proto pro vás máme několik zlatých rad, jak svůj vztah posílit a vytvořit zároveň silný rodičovský tým.

Stresový management je víc než moderní název

Být pár znamená sdílet kamarády, štěstí, ale i své vnitřní pocity a starosti. Pod velkým psychickým a fyzickým tlakem často člověk reaguje mnohem citlivěji i na sebemenší nepříjemnosti všedního dne. Ať už je to pohozená ponožka nebo špinavé nádobí.

Pokuste se vzájemně vyhovět svým potřebám a zároveň nenechte vztek přerůst do nedohledných výšin – jde přece jenom o ponožku na zemi. Lehčí říct než udělat – to je pravda. Ale abyste se nakonec v maličkostech neztratili, je lepší si vytvořit stresový plán. To znamená především to, abyste se soustředili jen na důležité věci. O ponožku nejde, ta se zvedne rychle.

Vystupujte jako tým

Vy proti zbytku světa! Zní to pateticky, ale až neuvěřitelně to dokáže posílit pár jako tým. To znamená například dělat společná rozhodnutí – a to i s ohledem na výchovu dětí. Nemusíte nutně mít vždy stejný názor, kritika a jiný pohled je dokonce velmi důležitý, ale jde o to, abyste jednali vždy jako tým a navzájem se podporovali.

Naslouchejte

Abyste mohli dělat společná rozhodnutí, musíte partnerovi správně naslouchat. Mnozí totiž naslouchají jenom proto, aby mohli odpovědět, ne proto, aby pochopili, co ten druhý chce říct. A právě s ohledem na dny, kdy nebudete mít dostatek spánku a budete pod velkým stresem, je důležité se vžít do situace druhého.

Běžte zase na rande

 I v dlouholetém vztahu je důležité si čas od času naplánovat hezký večer jen ve dvou. S malým dítětem se to ze začátku může zdát těžké, nebo dokonce nemožné, ale ačkoli to malé štěstí určuje nejen váš den, ale i noc, chvíle, které budou patřit jen vám, jsou extrémně důležité. Udělejte si čas na společné rande! Domluvte se na společně stráveném čase, i kdyby to měla být jenom procházka a miminko vám mezitím pohlídá sousedka nebo babička. A pokud je návštěva restaurace ještě nemožná, objednejte si něco dobrého domů a udělejte si hezký večer. Není důležité, jak dlouho rande bude trvat, záleží především na tom, že vědomě trávíte společný čas s partnerem.

Zdroj: názory autora, https://www.livescience.com/25397-good-partners-make-good-parents.html, https://www.elitedaily.com/p/will-your-partner-be-a-good-parent-experts-say-these-4-signs-point-to-yes-12057212







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat