Vaše chytré dítě: 16 tajemství, jak podpořit a rozvíjet nadané děti

Opravdu povedená publikace C. J. Simister, autorky populárního vzdělávacího programu, který je oblíben u mnoha rodičů dětí všech věkových kategorií, usiluje o to, aby vaše ratolesti byly: zvídavé, bystré, odvážné, důsledné, kreativní a nezávislé. A toho všeho by mělo být docíleno zábavnou formou, třeba při cestování autem, čekání ve frontě, při společném stolování, před spaním, na rodinné oslavě. Zkrátka kdekoli a kdykoli. Jak se něco takového dělá?

Nápady v této knize slouží k pokrokovému myšlení. Najdete zde mnoho užitečných rad k nezaplacení, včetně té, že máte být jako rodič vzorem ve všem – včetně chyb, budete upozorněni na situace, ve kterých vás chce dítě oklamat, ale i to, jak ho správně pochválit, aby mu úspěch „nestoupl do hlavy“. Dál se dozvíte odpověď na otázku, jak se poprat s novodobým nešvarem v podobě vysedávání u počítačových her a internetu či proč si společně sestavit plán řešení domácích problémů. Že jste ještě nikdy nic takového nezkusili a nedělali? I pro vás je to krok správným směrem! A publikace si vás získá už od první kapitoly. Další důvody?

Kniha je plná tipů na hry, aktivity, úkoly, vytváření a překonávání každodenních záhad, a to s jediným cílem: vytvořit z dítka osobnost a skrz svoji rodičovskou metodu ho rozvíjet způsobem, na který ve škole není čas, udržovat ho ve střehu a „pěstovat“ v něm vytrvalostního ducha, šťastnou a úspěšnou osobnost.

Můžete s tím začít, když je vašemu dítěti rok? Nebo pět let? Ano. Široké věkové rozmezí neomezuje žádného čtenáře. Jen aby se ti pokročilejší myslitelé nenudili, jsou jim určeny úkoly, jak zvýšit obtížnosti her a podobně. Kniha zkrátka myslí na všechny. Skvělým způsobem.

Její obsah je velmi čtivý a plný lidského přístupu. Takového, který si zamilujete vy a vlastně i vaše dítě, kterému ani nepřijde, že by ho rodič vzdělával. Nejdůležitější ale je, že oba vás tento způsob bude bavit! Díky přehledně sepsaným kapitolám, radám i sekcím„rychlé tipy“ publikaci přečtete, ani nebudete vědět jak. Za velké pozitivum pak budete moci pokládat to, že vaše ratolest rozliší, co dává smysl a co ne.

Rozhodně si neříkejte, že nic takového nepotřebujete, protože vaše dítě už dávno uvažovat a myslet umí. Pomáhat dětem činit správná rozhodnutí, rozvíjet jejich talent a správně kočírovat svoji mocnou roli rodiče nezvládne napoprvé a bez chyb snad nikdo. Co z toho plyne? Kapitola s číslem třináct se jmenuje Jak činit správná rozhodnutí. Proč to nepojmout jako dobré doporučení? Pokud chcete být svému dítěti inspirací a učitelem, neměla by vám tato opravdu povedená „učebnice“ vzdělávání v knihovně chybět.

Vaše chytré dítě. 16 tajemství, jak podpořit a rozvíjet nadané děti

Originální název: The bright stuff planul ways to nurture your child’s extraordinery mind
Autor: C. J. Simister
Nakladatelství:   Computer Press, a.s.
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Cena: 269 Kč
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat