Podpora otěhotnění není žádná věda

Přáli byste si miminko? Je to jedna z věcí, kterou chce člověk „hned“ a čekání se přitom může pěkně protáhnout. Následující praktické tipy vám mohou pomoci otěhotnět rychleji a být připravená na to, až to přijde. Tak hodně štěstí!

Toužíte po vlastním potomkovi? Máme pro vás několik tipů, které vám k tomu pomohou.

Poznejte svůj cyklus

Každá žena má cyklus trochu jiný, i když základ zůstává. Důležité je rozpoznat, jak se v průběhu celého cyklu – tedy od jedné menstruace ke druhé – mění váš cervikální hlen. Jakmile bude řídký, dostáváte se do nejplodnější fáze.

Sex ve správnou chvíli

Důležité je si údaje zaznamenávat alespoň po dobu dvou až tří měsíců, abyste mohli své plodné dny určit bezpečně. Pak je samozřejmě důležité během těchto většinou dvou dnů mít pohlavní styk. Existují také vhodnější sexuální pozice, které usnadní spermiím cestu vejcovody až k vajíčku. K takovým patří například misionářská pozice.

Zbavte se stresu

Snaha o dítě může být velmi stresující, proto se snažte hýbat a alespoň příležitostně si zasportujte – to hladinu stresu sníží, a zvýší tak možnost oplození.

Podpořte svoje miminko

Jakmile se snaha podaří, doporučí vám lékař užívat kyselinu listovou, která chrání nenarozené dítě před možnými vývojovými vadami. Ale je důležitá už před otěhotněním! Nemusíte spoléhat jen na přípravky z lékárny. Hodně kyseliny listové najdete v obilných klíčkách a růžičkové kapustě. S tabletkami budete mít samozřejmě největší jistotu správné denní dávky.   

Nezanedbávejte ani samy sebe

Při veškeré snaze otěhotnět se můžete až příliš soustředit na to, co potřebuje vaše budoucí miminko, že na sebe mnohdy zapomenete. Ale i vaše tělo je důležité! Udržujte si proto zdravý chrup a zubního lékaře navštěvujte pravidelně. Protože problémy se zuby jako například záněty, mohou embryu škodit. Zkontrolujte si také, zda máte všechna očkování platná – a to především proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám.

Správná strava a žádné jedy

Zdůrazňovat, že byste se měli vyhýbat všem možným toxickým látkám, jako je nikotin, alkohol a drogy, snad není ani potřeba. Ale ani drastické diety nebo hladovění nejsou to nejvhodnější. Naopak vsaďte na zdravou a vyváženou stravu. Samozřejmě je dobré neopomíjet ani pravidelné kontroly u vašeho gynekologa.

Zdroj: názory autora, https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/getting-pregnant/in-depth/how-to-get-pregnant/art-20047611







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat