Mýty o plodnosti, kterým by nastávající rodiče neměli věřit

Už vám začínají tikat biologické hodiny, takže pomalu sbíráte veškeré informace týkající se plodnosti a úspěšného početí? Nevěřte všemu, co se říká! Jak je to s jídlem, letitým užíváním antikoncepce a přesným sexuálním scénářem?

Zvyšují určité sexuální polohy šance na početí? A co jídla, která jíte? Nebo nápoje, co pijete? Možná je načase vytřídit pravdivá fakta od fikce, aby bylo konečně jasno. Zde je pár důležitých informací!

Jídelníček jako alfa i omega úspěchu?

Ano, je pravda, že komplexní zdravé stravování může schopnost rozmnožování podpořit (1). Ale jak je to s těmi údajně zázračnými potravinami, které slibují, že vám ty dvě čárky na těhotenském testu zajistí? Podle australského gynekologa a specialisty na umělá oplodnění Garetha Westona neexistují důkazy, že by konzumace určitých jídel nějak výrazně pomohla (2). Co se naopak ví s velkou jistotou, je to, že když budete mít v jídelníčku nadbytek kofeinu, cukru a tuku, může vám to cestu k mateřství hodně zkomplikovat.

Antikoncepce jako největší nepřítel?

Že kvůli letitému užívání hormonální antikoncepce teď máte tu nejhorší možnou výchozí pozici? Nepropadejte zbytečné panice, takhle horké to zase není. Tedy alespoň podle australské lékařky Lynn Burmeister, která upozorňuje na to, že dlouhodobé polykání těchto pilulek nemá na budoucí plodnost nějaký extra vliv. Tabletky ovulaci možná trochu přibrzdí, ale určitě ji nezastaví navždy. Normální produkce hormonů se zpravidla obnoví již po několika měsících po vysazení.

Na sexuální pozici záleží

Lehnout si při sexu na břicho, záda nebo na bok? To je opravdu úplně jedno. Tvrzení, že jisté erotické polohy působí jako zesilovač plodnosti, je dle názoru výše jmenované expertky Lynn Burmeister naprostý mýtus. Sex si hlavně užijte a nemějte nervy z toho, že ho musíte provozovat tak či onak, jinak neotěhotníte. Ostatně, tahle dávka stresu opravdu nepomůže vůbec ničemu. Chce to hlavně klid!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8634384/, (2) www.houseofwellness.com.au/health/tips/ready-start-family-know-fertility







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat