Návyky velmi šťastných maminek

Jak proboha některé maminky dokážou být vždy tak uvolněné a šťastné navzdory hromadám prádla a nedostatku spánku?

Šťastné maminky se nutně nemusejí neustále smát od ucha k uchu. Opravdu šťastné maminky mají tendenci působit uvolněně, sebevědomě a vyzařují hlubokou spokojenost a štěstí. Přestože tyto matky čelí stejným každodenním překážkám jako všechny ostatní, zdá se, že našly jiný způsob, jak se s tím vyrovnat.

Nebojte se požádat o pomoc

Šťastné maminky jsou tak šťastné, protože nemusejí dělat všechno samy, a proto mají čas být mámou si prostě užít. Ale také mít čas na sebe nebo na partnera. Neváhejte a požádejte o laskavost, vaši blízcí budou pravděpodobně rádi, že si konečně budou moci hrát na chůvu. A vaše máma, nebo dokonce vaše tchyně by mohly být také rády, kdyby mohly občas pomoci v domácnosti.

Buďte jen sama sebou

Mnoho maminek se vystavuje neuvěřitelnému tlaku, aby se přizpůsobily určitému ideálu maminky. Vidíte jiné matky, které snadno spojují kariéru a rodinu, vaří luxusní jídla, jejich domovy jsou vždy zářivě čisté a jejich těla po miminku jsou štíhlejší než těla před miminkem. Je nefér srovnávat svůj skutečný život s verzí života jiných lidí, kterou vystavují pro vnější svět. Ne nadarmo se říká: nikdy nevíte, co se děje za zavřenými dveřmi. Ostatní maminky také ztrácejí trpělivost, nestíhají cvičit, na podlaze v kuchyni na ně čekají drobky a gigantické hromady prádla. Šťastné maminky jsou samy sebou a nesrovnávají se s ostatními.

Jděte ven na čerstvý vzduch

Téměř nic vám nezvedne náladu tak spolehlivě jako sluneční světlo. Krátká procházka často udělá zázraky pro vaši celkovou pohodu. I když nesvítí slunce a prší, trocha pohybu na čerstvém vzduchu může snížit stres a zlepšit náladu. A jakmile bude jen trochu sluníčka, doplníte i vitamín D. Takže je to zdravé pro vás i vaše ratolesti a zvedne vám to náladu.

Sportujte

Ano, máte toho nad hlavu a ještě sportovat! Když se ale podíváte na to, co mají spokojené maminky (nebo prostě šťastní lidé obecně) společného, ​​pak je to téměř vždy sport. I krátké desetiminutové cvičení může stačit k uvolnění hormonů štěstí.

Posilujete také svaly a vytrvalost. Můžete tak například předejít bolestem zad nebo šíje (a všichni víme, že nikdo nemůže být skutečně šťastný, když ho něco bolí) a můžete se svými dětmi dovádět déle, což je také zábavné a zvyšuje to úroveň vašeho štěstí.

Udělejte si čas pro sebe

Víme, že tento bod se vždy snáze řekne, než udělá. Jak si vzít čas pro sebe, když je tolik věcí na práci a každý po vás něco chce? Ale to je právě ten problém: nemůžete pořád jen dávat. Potřebujete také pauzu na doplnění energetických zásob. Čas o samotě je tedy pro vaše vlastní zdraví nesmírně důležitý. Nemusí to být nic velkého: často stačí čtvrt hodiny na psaní do deníku, krátká procházka nebo koupel. Většinou nejde o čas, který investujeme, ale o pocit, že děláme něco, na čem nám záleží.

Soustřeďte se na svůj vztah

Šťastné děti mají šťastné rodiče. A aby byli maminka a tatínek šťastní, je důležité, aby i nadále tvořili pár a nejen rodiče. Udělejte si čas na rande s partnerem – můžete ho mít i doma a neutrácet velké peníze. Hlavní věc je, že se můžete plně věnovat sami sobě, aniž byste byli rušeni. Důležitý je také sex. Zaručuje hormony štěstí a to, že se budete i nadále vnímat jako pár. To také vytváří pocity štěstí.

Volejte svým přátelům

Jedním z nejrychlejších způsobů, jak získat zpět svůj úsměv (i v ten nejhorší den), je zavolat příteli. Všichni potřebujeme dobré přátele, se kterými se můžeme smát a kteří jsou tu pro nás. Šťastné maminky si udělají čas na své kamarádky. Je jednou, jestli jsou to ještě bezdětné kamarádky z dětství nebo nově získané kamarádky-matky. Hlavní je, že si máte s kým popovídat, zasmát se a zažít spolu nádherné zážitky.

Zdroj: www.care.com/c/10-ways-to-be-a-happy-mom/, www.forbes.com/sites/tracybrower/2021/05/08/being-a-mom-can-be-hard-heres-how-to-be-happy/, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat