Buďte si s rodinou blíž: Máme pro vás šest tipů, jak začít!

Někdy je těžké při všem tom shonu a starostech ukazovat partnerovi a potomkům, jak moc vám na nich záleží. A přitom je to snazší, než si myslíte!

Máme pro vás pár tipů, které vaši rodinu hezky sblíží.

1. Využijte postitky

Znáte takové ty malé, lepicí papírky? Na ně se dá napsat spousta krásných a jednoduchých vzkazů. Třeba na lednici, na pracovní stůl, na krabičku se svačinou… Možností je neomezeně, stačí jen zapojit fantazii. A malá povzbuzení typu „Hodně štěstí“ nebo „Myslím na tebe“ vždycky zaručeně potěší!

2. Společně vařte

O víkendech není program natolik hektický, abyste do vaření nemohli zapojit i děti! Zkoušejte nové recepty, experimentujte… Samozřejmě dětem (v závislosti na věku) přidělujte jen lehčí a bezpečnější úkoly.

3. A společně večeřte

Pokud je to možné, praktikujte tuhle společnou aktivitu i během celého týdne. Ale minimálně v sobotu a v neděli společně zasedněte k večeři (nebo k obědu, nejlépe k obojímu). Vypněte televizi a povídejte si. Můžete pozvat i přátele nebo příbuzné, každopádně je to skvělá rodinná událost!

4. Vytvořte rodinné rituály

Společné zážitky a tradice jsou k nezaplacení. Co třeba každý rok ve stejný den vyrazit do zoo? Na Vánoce vždycky na Štěpána navštívit vzdálenou tetičku, nebo třeba jít každou druhou sobotu v měsíci do kina? Možností je spousta. Vytvoříte si společné vzpomínky a věřte, že vaše děti si je budou s radostí vybavovat i ve stáří!

5. Podporujte se

Každý člen rodiny umí něco jiného, zajímá se o něco, má na něco talent. Tak jej v tom pořádně podpořte! A zapojte celou rodinu. Pokud třeba váš syn krásně maluje, kromě kurzu kreslení jej vezměte na nějakou pěknou výstavu (společně se zbytkem rodiny), jestliže se vaše dcera zhlédla v nějaké hudební skupině, vyrazte na koncert! A platí to i pro dospělé.

6. Poslouchejte se

I děti mají názory a nápady, berte je vážně! Budete si s nimi mnohem blíže, pokud jim dáte prostor k projevení vlastního úsudku, než když je budete neustále odbývat, že jsou ještě malé a ničemu nerozumějí. Vzájemný respekt a důvěra je pro vztah rodičů a jejich potomků klíčová!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat