Děti mají problémy se spánkem: Můžou zato Xbox a iPhone!

Dětská klinika Alder Hey z Liverpoolu vydala během letošních Vánoc varování rodičům z Velké Británie. Podle odborníků z této nemocnice totiž prudce přibývá dětí, které mají vážné problémy se spánkem, následkem čehož u nich dochází k dalším závažným zdravotním komplikacím. Podle odborníků za to mohou herní konzoly Xbox a Playstation či chytré telefony, jako je iPhone společnosti Apple.

Děti totiž tuhle technologii používají večer před spaním a mnohdy si ji berou do postele. Jenže večer by měly děti všechnu elektroniku včetně telefonů odložit, dát si teplou koupel, vyměnit sklenici limonády za sklenici vlahého mléka a nechat přečíst pohádku od rodičů. Problémy se spánkem tak lze u nejmenších spolehlivě řešit.

V rodinách, kde rodiče dají děti do postele sice včas, ale ty si pak hrají na Playstationu či Xboxu a jsou z toho rozrušené, nebo si dokonce dají slazený perlivý nápoj, takže mají v sobě kofein, dochází k vážným poruchám spánku u dětí,“ varuje neurolog pediatr Richard Appleton z Liverpoolu v článku britského listu Daily Express.

Rodiče musejí dbát na to, aby děti používaly herní konzoly a telefony s mírou a rozhodně ne večer.

Když jsem byl dítě, chodil jsem do postele s baterkou, abych si mohl pod peřinou tajně číst, ale dnes máme televize, Xboxy, Playstationy, mobilní telefony, jejichž prostřednictvím si děti přímo z postele hrají online s kamarády. Když rodiče přijdou pozdě domů z práce, nemají čas číst si s dítětem pohádku před spaním. Zní to staromódně, ale je to příčinou celého problému. Většina populace včetně dětí nespí řádně, protože máme špatné návyky,“ varuje doktor Appleton.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat