Tipy pro cestování s dětmi: Takhle se z nich nezblázníte

Blíží se léto a s ním i doba nejrůznějších rodinných výletů, cest a dovolených. Ale také nekonečných dopravních kalamit na silnicích. Jak děti zabavit, aby cestování snášely bez potíží nejen ony, ale i vy?

Zabalte svačinku

Otrávené, a ještě k tomu hladové dítě není vůbec dobrou kombinací. A tak se na cestu připravte i tím, že zabalíte malou svačinku. Rozhodně nespoléhejte na jídlo u benzinových pump nebo ve fast foodech na odpočívadlech u silnice, jednak zrovna nemusíte stát v zácpě u některého z nich, jednak nejsou dobrou volbou ani z hlediska kvality a zdraví prospěšnosti jídla. Takže připravte různé druhy ovoce, zeleniny, ale třeba i sendviče nebo obložené chleby. A nezapomeňte na pití.

Zabavte je

Zkontrolujte, aby si každé dítě sbalilo něco, čím se cestou může zabavit – tablet s oblíbenou hrou nebo filmem, knížku, plyšáky, omalovánky a pastelky... Vy můžete přidat třeba balíček karet nebo pohádku na CD.

Hrajte s nimi

Cestu vám mohou ukrátit nejrůznější hry do auta. Oblíbený je třeba slovní fotbal nebo „hádej, na koho myslím“, ale také postřehové hry, jako například kdo uvidí zelené auto, hádání, jakou barvu bude mít auto, které nás zrovna předjede apod. Do takových her se ovšem musíte zapojit i vy (ideálně pokud jste ten z dospělých, který zrovna neřídí – pokud řídíte, postřehové hry nehrajte).

Čekejte nečekané

Aneb připravte se na všechno. S dětmi nikdy nevíte, jaká překvapení cestou zažijete. Někomu může být špatně (vyplatí se mít dostatek papírových kapesníků apod.), přijdou hádky o to, jaká hra se bude hrát či jakou pohádku poslouchat, zkrátka se snažte počítat se všemi alternativami, které hrozí. A pokud se stane něco, s čím jste nepočítali, nepanikařte. Budete alespoň o něco chytřejší příště.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat