6x netradiční svačinky pro mlsné školáky: Maminky, inspirujte se!

Přemýšlíte, co přibalit svému školákovi do batohu, aby netrpěl hlady, měl dost energie na celé vyučování a neměl každý den to samé? Máme pro vás několik tipů!

Nemusíte pokaždé balit chleba se sýrem či šunkou a jablko. Buďte při chystání svačinky kreativní!

1. Banán s čokoládovou omáčkou

Chcete přibalit dítku ke svačině banán? Pak mu jej trochu zpestřete a do malé krabičky mu k němu přidejte úžasnou (a zdravou) čokoládovou omáčku. Namíchejte ji z kysané smetany, několika kapek vanilkového extraktu a čokoládové polevy nebo pomazánky typu Nutella.

2. Jablko s arašídovým máslem

Další tip jak zpestřit ovoce ke svačině je doplnit jablko arašídovým máslem, které u nás sice ještě tak docela nezdomácnělo, ale určitě si ho děti zamilují (a nejen ony). Nakrájejte jim jablko na měsíčky a do malé mističky dejte trochu arašídového másla, do něhož si dítě bude moci jablka namáčet.

3. Ovoce se sýrem cottage

A ovoce ještě jednou – proč dítěti jeho oblíbené ovoce nezpestřit kvalitními proteiny v podobě sýru cottage? Prostě plody nakrájejte na kousky a smíchejte s cottage (můžete jej třeba ještě dochutit vanilkovým extraktem apod.).

4. Sušené meruňky s grahamovými sušenkami

Sušené meruňky (nedávejte jich dítěti více než 6) doplňte grahamovými sušenkami namazanými arašídovým máslem.

5. Ovocný salát o oříšky

A ovoce ještě jednou – smíchejte na kostičky nakrájené různé druhy ovoce, které má vaše dítě rádo, a posypte jej drcenými, nasucho opraženými oříšky. Jsou krásně křupavé a neodolatelně dobré.

6. Tortilla chipsy se sýrovým dipem

Odpočítejte několik tortilla chipsů (raději neslaných) a přidejte k němu dítěti zdravý dip třeba ze sýra typu žervé a bylinek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat