Co nadělit dětem pod stromeček kromě hraček?

Přemýšlíte, co by tak Ježíšek mohl dětem přinést kromě kopy hraček? Máme pro vás (tedy vlastně pro něho) hned několik tipů!

Čím také uděláte radost pod vánočním stromkem svým dětem?

1. Knihami

Vaše dítko nemusí být zrovna vášnivý čtenář, aby mu kniha od Ježíška udělala radost. Na trhu je spousta druhů a typů knih, takže se mu jistě trefíte do vkusu. Pokud příliš nečte, zkuste publikaci, která má spoustu obrázků, případně je interaktivní. Pořiďte mu knihu, jež je nějak spojená s jeho zájmy (oblíbený sport, oblíbená hudební skupina, zvířata, hobby), zkrátka zapřemýšlejte, co vaše dítě baví, a výběr knih tomu přizpůsobte!

2. Náčiním pro malého umělce

Nemůžete svoje dítko v papírnictví odtrhnout od regálu se čtvrtkami a fixami? No tak mu je kupte! A to samé platí o vodovkách, malířském stojanu, voskovkách, paletě, štětcích, ale také třeba tabuli s křídami, modelovací hmotě a spol. Zkuste ve svém potomkovi rozvíjet kreativní snahy!

3. Něčím výchovným

Nebojte, nemyslíme encyklopedii (i když proč ne, máte-li pocit, že je to něco, po čem váš potomek touží). Ale hračky, které nejsou tak úplně na hraní a plní i jistou edukativní funkci. Tak třeba globus, puzzle, sada pro malého chemika, hvězdářský dalekohled nebo dětský mikroskop (možností j spousta). Probuďte ve svém dítěti zvědavost a touhu po poznání!

4. Hudebním nástrojem

Inklinuje vaše dítě k hudbě? Podpořte jeho talent! Nemusíte pořizovat hned koncertní křídlo, ale proč nezkusit dětskou kytaru, malé klávesy nebo třeba obyčejný xylofon? Třeba v nich podpoříte hudební talent a jednou budou skvělými hráči na klavír nebo třeba housle. Každý hudebník nějak začínal!

5. Sportovním vybavením

Dnešní děti nemívají zrovna přemíru pohybu. Tak jim zkuste dát nějaký sportovní dárek. I kdyby to měl být jen obyčejný míč, švihadlo, frisbee nebo trampolína. Pokud si nejste jisti, že vaše je vaše dítě sportovním nadšencem, nemusíte kupovat hned baletní či fotbalovou výbavu. Zkuste to postupně.

6. Zážitkem

Módní zážitkové dárky nemusejí být určeny jen dospělým. Poohlédněte se i po nějakém dětském. A pokud nechcete žádný „balíček zážitků“, zkuste dítěti třeba darovat permanentku do ZOO, lístky na vytoužený film či koncert oblíbené skupiny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat