Maminky, nezanedbávejte své zdraví

31.12.2014 | Děti a rodina

Být mámou je zaměstnání na plný úvazek. A tak není divu, že při všech těch starostech a opečovávání celé rodiny právě maminky často zapomínají samy na sebe. Jenže to by se jim mohlo nepříjemně vymstít.

Přitom jsou to právě mámy, bez nichž by – pokud by například ulehly do postele s chřipkou – rodina velmi rychle přestala fungovat. A taky by ženy měly myslet na prevenci především.

Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR (VZP ČR) nabízí svým klientkám, které se zaregistrují zdarma do jejího Klubu pevného zdraví, celou řadu výhod. Mohou je čerpat dokonce ještě před tím, než se v pravém slova smyslu maminkou stanou – od okamžiku získání těhotenské průkazky!

Budoucí maminky mohou ročně čerpat 500korunový příspěvek na předporodní kurzy, cvičení či plavání pro těhotné, ale také na přítomnost svého partnera u porodu, kterou většina porodnic zpoplatňují, a na prvotrimestrální screening.

Takzvaný prvotrimestrální screening nebo též screening Downova syndromu kombinuje testování krve matky a podrobné ultrazvukové vyšetření plodu, které umožňuje již ve 3. měsíci těhotenství ověřit, zda dítě nebude trpět vrozenou vadou,“ vysvětluje význam tohoto vyšetření MUDr. Jitka Kytnarová z Kliniky dětského a dorostového lékařství (KDDL) VFN Praha a upozorňuje, že tento vysoce specializovaný screening by ženy měly absolvovat na akreditovaném pracovišti.

Navíc může každá maminka čerpat další výhody a příspěvky Klubu pevného zdraví, které jsou určeny pro ostatní dospělé klienty VZP ČR.

Využít pak můžete i slevy u smluvních partnerů Klubu pevného zdraví. Za nižší ceny můžete pořídit relaxační a pohybové aktivity, zdravou výživu, ale i pečující kosmetiku.

Nechejte se jako maminka pořádně rozmazlovat a pamatujte, že i vaše zdraví je pro vaši rodinu velmi důležité!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat