Zaměstnání na rodičovské dovolené: Pohodlné, nebo riskantní?

06.02.2015 | Děti a rodina

Mnoho maminek se snaží být pracovně aktivní i během své rodičovské dovolené. Často však musí kvůli svým potomkům zvolit formu zkráceného úvazku či práce z domova. V poslední době už lze vybírat z mnoha nabídek, avšak i takové zaměstnání „na doma“ je třeba pečlivě prověřit.

Práci dnes potkáte hlavně na internetu. Některé osvícenější servery přímo nabízejí možnost vyhledání práce z domova či pro ženy na rodičovské dovolené. Většinou se jedná o takové typy práce, při které by vám měl stačit stůl, počítač a případně telefon. Je třeba si však dát pozor, k čemu se upíšete.

Nejčastěji se můžete setkat s nechtěnou nabídkou na výdělek přes internet, která na vás vyskakuje v podobě reklam. Reklama vám ukáže dobře oblečeného a pohledného muže nebo usměvavou ženu, kteří se váš snaží přesvědčit, že není problém vydělat si měsíčně desítky tisíc korun prakticky bez námahy. Nejlépe se zachováte, když budete tato vyskakovací okénka ignorovat, v naprosté většině případů se jedná o podvody nebo si můžete skrze takovou reklamu nasadit viry do počítače. Stejně tak pozor na nabídky prodeje finančních produktů, nejčastěji tuto práci nabízí letadlové typy firem, které si vás budou snažit upsat například životním pojištěním, které pak můžete klidně platit dalších dvacet let.

Další velmi častou variantou je kompletování a prodej drobných předmětů. Skládání letáků a propagačních brožur, přijímání objednávek, plnění obálek nebo i montování kuličkových per, to vše je hodnoceno od kusu. Tato práce bývá většinou solidní, avšak velmi málo placená a popravdě rutinní až nudná. Co už více zaujme, a to zvláště ženy, je vcelku oblíbený katalogový prodej kosmetiky, parfémů či nádobí různých značek. Na vás je vytvořit akci, třeba odpolední posezení, na které si pozvete své známé a kamarády. Těm zboží ukážete a předvedete. Pokud nic neprodáte, nic se neděje, alespoň jste si užili hezké odpoledne se svými blízkými.

Pokud tíhnete přímo k vlastnímu podnikání, máte dvě možnosti. Pokud jste kreativní, pořiďte si vlastní „byznys“, například ruční výrobu šperků a následný prodej na tomu určených serverech. Pokud nemáte přímo podnikatelské buňky, zvolte si práci pro nějakou velkou organizaci, která bude stát za vámi. Takovou možností je třeba prodej tarifů pro LAMA mobile v rámci programu Vydělávej s LAMOU. K navázání pracovního vztahu vám stačí pouze se zaregistrovat přes stránky www.vydelavejslamou.cz a souhlasit se smluvními podmínkami. Pak už jen sháníte zákazníky. Za každého zákazníka, který si zakoupí tarif u LAMY, dostanete pravidelně každý měsíc podíl z částky, kterou za komunikační služby zaplatí. Pokud sami máte jeden z LAMA tarifů, za každých 5 aktivních zákazníků dostanete v daný měsíc balíček 50 SMS zdarma a za každých 10 si můžete vybrat mezi 150 MB mobilních dat nebo dvěma balíčky s 50 SMS. Manažerka komunikace a značky LAMA mobile Veronika Kliská k tomu podotýká: „Kolik klientů tvoří vaší základnu je čistě na vás a pokud se vám třeba nechce některý měsíc pracovat, nikdo vás nebude do práce nutit. Chceme, aby tato práce byla co nejvíce přizpůsobitelná osobním časovým nárokům a tak dostupná pro každého.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat