Děti mající chytré telefony se podobají autistům, varuje psychiatr

Slavný britský psychiatr Iain McGilchrist tvrdí, že chytré telefony nepatří do rukou dětí. Pokud se do nich totiž ponoří a tráví s nimi každý den spoustu času, začnou se chovat jako autisté. Uznávaný lékař z Oxfordské univerzity tvrdí, že hlavně malé děti přestávají rozumět výrazům v obličeji a nedokážou projevit sebemenší soucit s druhými.

„Dnešní děti od věku pěti let jsou stále neschopnější rozumět výrazům obličeje a projevovat empatii, když je srovnáte s dětmi předchozí generace,“ uvedl doktor McGilchrist v rozhovoru pro deník The Independent.

„Mluvím se spoustou učitelů, kteří dnes zjišťují, že asi třetina žáků má problémy s udržováním pozornosti a chápáním emocí či obličejového výrazu u druhých, problém, za který může narůstající čas, které dítě každý den stráví s moderními technologiemi,“ varuje doktor McGilchrist.

Podle něj ale není možné vždy obviňovat jen rodiče z toho, že posadí dítě k tabletu či televizi. Na to, aby se mohli dětem věnovat, prostě nemají čas. Protože společnost je nutí zvládat řadu povinností a pracovat i doma, aby utáhli splátky, hypotéky a nákladný životní styl.

Autistické poruchy mají řadu charakteristik, typická pro všechny je porucha sociální inteligence. Autističtí lidé nedokážou ve společnosti jednat intuitivně. To, co je pro jiné naprosto přirozené, nechápou a nezvládají. Autisté nerozumějí výrazům obličeje a nechápou emoce druhých – neumějí se do nich vcítit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat