Oblibu ovoce a zeleniny u dětí formují rodiče

11.02.2010 | Děti a rodina

Pokud rodiče žehrají na to, že jejich dítko odmítá konzumovat ovoce a zeleninu – důležitý zdroj minerálů, vitaminů a dalších bioaktivních látek – pak by měli žehrat především na svou neschopnost při správné výchově.

Oblibu ovoce a zeleniny totiž u batolat formují především oni. Na nich záleží, zda se dítě naučí plody konzumovat nebo k nim bude cítit odpor.

Důležité je podle odborníků od počátku podávat ovoce a zeleninu ke svačinám a jako součást hlavních jídel. Ovoce a zelenina by přitom měly být prvními tuhými potravinami, které dítě po mateřském mléce dostane.

„Víme, že rodiče mají obrovský vliv na to, kolik ovoce a zeleniny jejich dítě konzumuje. Pokud rodiče jedí hodně ovoce a zeleniny, pak jejich děti také. Když rodiče jedí a dávají svým dětem tučné svačiny a slazené nápoje, děti se naučí jíst toto,“ tvrdí profesorka Debra Hairová Joshuová z Washington University.

Zdravotníci z celého světa bohužel sledují pravý opak. I u národů tradičně konzumujících velké množství ovoce a zeleniny stále častěji dominují nezdravé, tučné a nutričně chudé potraviny.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat