Děti vyrůstající na domácí stravě jsou zdravější a hubenější

11.02.2010 | Děti a rodina

Pro zdravý vývoj dětí je potřeba spousta vitamínů obsažených v čerstvém ovoci a zelenině. A také domácí strava.

Vědci srovnávali děti, které rodiče krmí doma uvařenými potravinami a čerstvým ovocem, a děti, které jsou často odkázány na polotovary a předpřipravenou stravu, a přišli na to, že ve čtyřech letech jsou děti vyrůstající na domácí stravě hubenější, zdravější a svalnatější.

Tým z University of Southampton zkoumal skladbu jídelníčku více než pěti set dětí ve věku od půl roku do dvanácti měsíců a na konci svého bádání oznámil, že není nad domácí stravu, i když jde o tak malé lidské tvory. „Ovoce, zelenina, vařené maso a ryby a další doma připravované potraviny, jako těstoviny a rýže, se nemůže rovnat přesnídávkám a různým hotovým pokrmům pro děti, ať se tváří sebezdravěji,“ tvrdí doktorka Sian Robinsonová, odbornice na výživu.

Děti, které přijímají do jednoho roku věku především domácí stravu, nemají později, kolem čtvrtého roku, většinou problémy s nadváhou. Podobně pozitivní vliv proti pozdějším kilogramům navíc má co nejdelší kojení. „Většina autorů studií se zaměřuje na pozitivní vliv kojení do jednoho roku života dítěte, my jsme k tomu přidali i stravu, kterou dítě dostává po odstavení od prsu,“ upřesňuje Robinsonová.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat