Diskuse na téma závin

18. 03. 2010 | Prosím o radu

Milé kuchařky, už si nevím rady, ale kdykoliv dělám jablečný závin z listového těsta /to kupuji/, tak se mi vždycky povede chuťově - na maximum výborný, ale nepovede vzhledově - v troubě je vysoký, ale pak splaskne a moc hezky tedy nevypadá. Zkoušela jsem ho i naříznout

Laugher 08.02.2017

300 g hladké mouky 2 žloutky 1 Hera 2 lžíce studené vody 1 vejce na potření závinu jablka rozinky sekané ořechy trochu skořice rozpuštěné máslo Postup:Do mouky nastrouháme tuk, promneme, přidáme vejce a vodu. Zpracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout. Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka. Pak z těsta vyválíme 2 pláty, na každý rozprostřeme jablka, pokapeme máslem, posypeme skořicí, přidáme rozinky a ořechy. Okraje těsta přehneme do závinu, konce i spoje dobře přitiskneme, aby šťáva z jablek nevytékala. Závin popícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 st. cca 30 min

awe 10.01.2017

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : http://ventese.blogspot.cz/

Dělám přesně jako neregistrovaná Hanka,před pečením ještě potřu rozpuštěným máslem.;-);-)

Hanka 10.08.2010

Závin z lístkového těsta před vložením do trouby propíchám nahoře párátkem /hlavně ke konci té přeložené poslední části, která se při pečení nejvíce odchlipuje). Závin sice také splaskne, ale není to už tak hrozné.

Evina 19.03.2010

Dostala jsem před několika lety recept od švagrové na jablečný závin (štrůdl), jednoduchá, rychlá a levná záležitost. Zkuste to, neprohloupíte a nebudete se listovým těstem "trápit". Je nadýchané a vydrží křehké až 4 dny, pokud ho ovšem nesníte dřív. Připravte: 400 dkg polohrubé mouky, 1 Heru a kelímek 250 g bílého jogurtu. Zpracujte a rozdělte na dvě části, vyválejte placky. Před tím, než na ně dáte strouhaná jablka, posypte je strouhankou. Těsto se nepromáčí. Další postup je už klasický. Peče se asi 20 minut, do malého zhnědnutí. Dobrou chuť!

Linda Evina 22.03.2010

To zní přímo skvěle! Děkuji:-)

Markéta Linda 24.03.2010

Nevěděla jsem, že se dá rozpoutat taková diskuze kolem štrůdlu....

Michaela 19.03.2010

tak zkus možná jiné těsto ;) třeba doma dělané ;)

Bobča 18.03.2010

Lískové je listové těsto. :-D

Klára 18.03.2010

mě taky splaskne a to ho nedělám z lískového těsta - hlavně, že je dobrej né?

Markéta Klára 18.03.2010

....co je to lískové těsto ?


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Následující dny poznáte, že co si neuděláte sami, nebude odvedeno dobře. A i když vám tím rozhodně naroste sebevědomí (což už nějakou dobu potřebujete), neuzavírejte se před svým okolím! Neodmítejte rady kolegů a rodinných příslušníků, nepohrdejte pravidly. Pamatujte, že v roli „neúspěšných“ se můžete ocitnout až příliš snadno. Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:05

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat