Diskuse na téma Je nevěra důvodem k rozchodu?

22. 09. 2011 | Nevěra

Odpustit nevěru: ANO, nebo NE? Uměla byste odpustit úlet na jednu noc? A je pro vás nevěra důvodem k rozchodu?

Zuzka Hanuliaková 22.09.2011

ÁNO podľa mňa je dôvodom rozchodu, pretože taký človek, ktorý podvedie neľúbi. Podvedie raz, podvedie aj druhý raz. Nevedela by som odpustiť neveru.

Soňa 22.09.2011

Podľa môjho názoru,veľmi záleží od okolností.Z vlastnej skúsenosti viem že nevera sa dá odpustiť a že sa dá aj znova dôverovať partnerovi.Je to o ľuďoch ako sa k problému postavia a kôli čomu sa to vlastne stalo.Môj názor je že za vzniknutú situáciu môžu obe strany,a to nie iba v prípade nevery. Prajem všetkým aby sa im takéto veci vyhýbali :-)

Marlenka 22.09.2011

Pokud muž podvede ženu, je ve vztahu něco špatně, záleží na každém, jak se k tomu postaví. Já každopádně nevěru neodpouštím, a pokud by se mi to stalo, tak ten den vztah skončil, i kdyby byl sebelepší, asi bych mu už nedokázala nikdy věřit. Chlapů je bohužel na světe dost, a vždy se může najít lepší.

Jitka Marlenka 07.10.2012

Nevěra se dá odpustit. A je hloupost hned toho chlapa opouštět..nikdy neříkej nikdy, to se může stát i tobě

nikita Jitka 09.10.2014

můj přítel mi byl nevěrný před půl rokem a já to doted nepřekousla a ani mu neodpustila a hlavně mu nevěřím.Říkám si jestli má náš vztah ještě cenu pořád se k tomu vracím a akorát sem v depresi.Odpustit nedokážu natož se stím vyrovnat.Díky za diskusi,sama jsem si ted odpověděla.Všem ostatním podvedeným přeju pevný nervy a sílu to ukončit co nejdřív

Barbara 22.09.2011

Nevěra se odpustit dá, záleží hlavně na lidech, každý to v nímá jinak a taky záleží na okolnostech. Z vlastní zkušenosti vím, že je pak ale hrozně težké zase věřit, takže si partner pak asi bude muset zvyknout na nulovou důvěru, než si ji získá zpět,ale myslím že když se rozhodne člověk nevěru odpustit, neměl by se k tomu už vracet.Jednou bylo odpuštěno, a i když člověk asi nezapomene, neměl by myslet na minulost a tím si kazit budoucnost, pokud se rozhodl že odpustí, měl by jít dál, protože co člověka nezabije, to člověka posílí..

1monika1 22.09.2011

ženská podvede, když je ve vztahu nespokojená a je na něm, aby zjistil, co dělá špatně. Každy chlap podvádí od přírody. Každá z nás to ví, ale každá má toho svého za výjimku potvrzující pravidlo. Takže když na to nepřijdeme, v pořádku. Když ano, tak rozchod, protože i když pan božský půjde s chlapama na pivko, tak my už ho vidíme v posteli s jinou. A už vždycky budeme.

Pavel 1monika1 22.09.2011

Ze chlapi podvadi od prirody?? nesmysl.... i chlap kdyz zahne tak je neco v neporadku ve vztahu.....

Dani 22.09.2011

Asi záleží na tom, jaká ta nevěra je - jestli je to "jen" pobláznění a ulítnutí, tak je škoda jinak fungující vztah ničit.. Ovšem, pokud je to nevěra, která trvá déle nebo se opakuje, tak pryč od takového člověka.. Asi ještě záleží i na tom, jestli je "nevěrník" muž nebo žena.. Žena dokáže spíš odpustit, muž už hůř.. Ale pokud se oba mají stále rádi, tak se snad dá odpustit.. Doufám tedy, že se tohle nestane mě - něco jiného je teorie a něco jiného praxe..Při zjištění partnerovy nevěry bych asi vyšilovala a chtěla, aby zmizel z mého života.. Ale pokud by to bylo to "ulítnutí" a chtěl by být dál se mnou, tak bych mu nejspíš odpustila (ale nezapomněla)

Mylady 22.09.2011

Asi je vážným důvodem, ale znám spoustu lidí, kteří nevěru odpustili, a šli dál. Hlavně vdané kamarádky, které mají děti, a nechtějí hned pálit mosty, a zničit dětem zázemí. V každém vztahu, tak i manželství nastane někdy období krize, a je na každém z nás,jak tu krizi ustojíme. Kvůli jednorázové něvěře bych se nerozváděla, naopak bych byla chytrá, a dělala, že o ničem nevím, proč si ničit manželství, děti potřebuji zázemí a to je situace, kdy člověk nesmí jednat emotivně,ale prakticky. Proč hned vše končit, když jinak je dobrý otec, stará se o rodiny, vydělává peníze a snaží se??Možná si promluvit, a vyslechnout ho, co ho k tomu vedlo, co mu ve vztahu chybí a pokusit se to nějak změnit.

Girasolda 22.09.2011

Otázka je docela jednoduše položená, ale těžko se na ni asi všeobecně odpovídá. A vlastně každý si pod nevěrou představí asi něco jiného. Bylo by to asi na hooodně dlouhou úvahu. Jinak bych si reagovala ve 20 letech a jinak bych reagovala ve svých 43 letech. Zaplaťpámbů jsem něco takového zatím neřešila, zastávám heslo, co oči nevidí, to srdce nebolí... A rozhodně svému partnerovi věřím a nehledám ( v mobilu, po kapsách,atd...) důkazy, že by snad nevěrný mohl být. A je to u nás oboustranné. Ale čistě teoreticky, nejdříve by to asi velice zabolelo, a chtěla bych si o tom s partnerem promluvit. Co pro to můžeme oba udělat,abychom tuto situaci vyřešili a co nejméně si ublížili. Nevěru bych dokázala odpustit - samozřejmě ne takovou, že bych musela žít stále " ve třech" Ale takovou - " už se to víckrát nestane" Odpustím - ale asi těžko zapomenu. I když čas je nejlepší lékař na bolesti v duši! Prostě není nevěra jako nevěra a dopředu se nedá říct, co udělám či neudělám. Ale v každém případě je to smutná záležitost, které bychom měli předcházet!

Kacka 22.09.2011

Já myslím, že nevěra důvodem ke konci vztahu je. Sama jsem nevěrná byla a po pokusu se k manželovi vrátit jsem zjistila, že mu již nemám co nabídnout, protože jsem rozbila to nejkřehčí, co mezi dvěma lidmi může být - vzájemnou důvěru a pocit jedinečnosti vztahu. Ačkoliv jsme spolu prožili krásných 17 let, nevěra všechno zničí, nic už nebylo jako dřív a to čas nemůže spravit. A myslím, že stejně bych se zachovala v případě, že bych zjistila, že mi byl partner nevěrný, vztah bych okamžitě, tedy bez nějakých pokusů o návrat a trápení s ním spojených ukončila - i když nikdy neříkej nikdy, ani já bych dříve nevěřila, že nevěrná být dokážu ...

Jitka Kacka 07.10.2012

Zažila jsem to samé, akorád s tím rozdílem, že jsme s manželem stále spolu, ale stejně to už nikdy nebude jako dřív

helena Kacka 15.10.2012

Maš pravdu nevěrou vše hezké končí

Emma helena 06.01.2014

Souhlasím, také jsem po letech citové vyprahlosti byla nevěrná. Dvouletý milenecký vztah skončil. Přišla bolest, přímo utrpení, pocit strašné osamělosti a úzkosti, co dál. Skončená mimoláska rozbila moji vyrovnanost, sebevědomí. Následovala odluka manželství, prostě jsem se k manželovu stolu a loži nemohla vrátit, nešlo to.;*(

Hana Emma 08.01.2014

1

Hana Hana 08.01.2014

Zdravím všechny,chci si jen snad popovídat,snad radu,nebo útěchu...vlastně ani nevím co přesně:-O Mám za sebou 28 let manželství,z toho tři poslední prožité v zoufalství a vzteku,kdy má můj muž milenku. Když jsem se to dozvěděla,nevěděla jsem co dělat,jediné co mě napadlo,začít kontrolovat mobil a všechny jeho kroky mimo domov,no a potvrdilo se,že má jinou. Zalomcovala se mnou lítost,bezmocnost i vztek,v sms bylo,, Miláčku chybíš mi,těším se na tebe" a já to nezvládla (mně miláčku nikdy neřekl).....udělala jsem jim scénu v místní hospůdce,s manželovým mobilem v ruce jsem se dožadovala vysvětlení,zapíral!! Co jsem taky mohla jiného čekat. Doma už ze mě byla jenom hromádka uslzeného neštěstí,pak se přiznal a slíbil,že s ní skončí. Kamarádky mi radili,ať se na to vykašlu,že je to jen chvilkový úlet,manželovi je 56 let,jenže já to nevydržela a pořád kontrolovala vše,dokonce jsem zapojila i naše dospělé děti...píše si s ní pořád,tvrdí,že už mezi nimi nic není,jenže já cítím,že je to jinak. Když chtěl odejít,brečeli jsme i se synem ať zůstane,tohle jediné na něj platí,děti i když jsou dospělé a taky jeho stará matka,která by nepřenesla kdyby věděla,že je nevěrný. Tak se snažím dělat kroky ať ode mě neodejde,navštěvuji jeho rodinu,domlouvám se sdětma a zatím je pořád doma. Když mu dcera se synem řekli,že s ním nepromluví pokud odejde,a nepozvou na svatbu,zůstal...dcera se má letos v říjnu vdávat,tak mám aspoń nějakou jistotu,že ještě zůstane,ale co potom,to nevím....>:( Nechci ho pustit,nedokážu si to představit. Jeho milenka je o patnáct let mladší,když jsem jí řekla ať si najde mladšího a svobodného,řekla mi že mého muže miluje!!!! Jen doufám,že to jednoho z nich přejde. Co mám dělat,poradí mi někdo?? Hana

Jana Hana 09.04.2014

Chápu, že to bolí, ale není lepší se ho vzdát, když víš, že zůstavám jen z donucení a kvůli výhružkám ? Nemá smysl s ním když on nechce, bude líp tobě i jemu.

sign45 Jana 25.08.2014

Hana Mohu Vám s klidem říct, že zatím většinu kroků, které jste podnikla, jste udělala špatně. Skuste se vžít do situace, že Vy jste ta podvádějící a manžel činí takové kroky. Byla by to pro Vás motivace skončit? Já Vás chápu, taky jsem byl ten, kdo po 25 letech zjistil nevěru. Prvně, neobracejte se na diskuse, to Vás rozhodí ještě víc. Obraťte se na odborníka. Neberte to jako reklamu, ale mě strašně moc pomohly stránky www.partnerske-vztahy.eu . Je zde spousta věcí a situací rozebraných a navrženo řešení. Je zde možnost jednoduché on-line rady, vypracování posudku problémů za poplatek, já jsem si ho vypracovat nechal, případně možnost osobní konzultace. Pokud chcete oba vztah zachránit, nestyďte se a obraťte se na odborníka. Pokud jeden z Vás nechce, věřte mi, že to nemá cenu a je lepší to ukončit. Uleví se Vám oběma.

Zuzu 22.09.2011

Kedysi ako mlade dievca som bola presvedcena podvod=rozchod, dnes ked uz mam rodinu a deti, som akasi benevolentnejsia, tak ten rozchod uz nie je taky jednoznacny, velmi by zalezalo za akych okolnosti by k podvedeniu doslo, myslim tym ,ci to bola jednorazovka alebo v tom boli uz aj city a pod...

Jaruška 22.09.2011

Něvěru neodpouštím, nikdy!!Kdo jednou zradil, udělá to zase, protože už mu to jednou prošlo, na takového člověka bych se už nemohla ani podívat, takže za mě ne.

Jitka Jaruška 07.10.2012

Není to pravda..!

marcela 22.09.2011

Co je to nevěra? Pro každého něco jiného,pro někoho už je to flirtování a pro jiného je nevěra až sex. I když mám děti,nevěru bych nedokázala odpustit a byl by to důvod k rozvodu. Nedovedu si představit,že bych pro člověka, který mě tak zradil měla dál vařit,prát a sdílet s ním domáctnost. Jeho přítomnost by mi tu událost pořád připomínala.

Laura 23.09.2011

Zeny podvadzaju viac nez muzi, no paradoxne zeny sa viac boja neveri.

Laura 23.09.2011

Zeny podvadzaju viac nez muzi, no paradoxne zeny sa viac boja neveri.

Jana 23.09.2011

Já bych nevěru hodně špatně nesla...je mi 21 a snažím se nedělat nic, co by mě osobně u partnera vadilo. TakFlirt je už důvod k hádce. Něvěru bych asi dokázala překousnout, ale stále bych se k ní vracela, takže by to stejnak vedlo k rozchodu...;*(

ZDEŇKA Jana 15.10.2012

JÁ BYCH NEVĚRU TAKY NEODPUSTILA.I KDYŽ BYCH TŘEBA VE VZTAHU POKRAČOVALA,VÍM,ŽE BY TO BYLO POŘÁD MEZI NÁMI A TEN VZTAH BY VEDL JENOM K ZÁNIKU.NEMOHLA BYCH SE S NÍM MILOVAT A VĚDĚT,ŽE SE MILOVAL S JINOU,PROTO CHÁPU,ŽE JE TO PRO SPOUSTU LIDÍ NEODPUSTITELNÉ.;*(

martek 24.09.2011

Podle toho kdo jak bere nevěru.Jaký byl důvod k tomuto činu. A jestli se mají rádi i potom proč se rozcházet.Všechno jednou přebolí a pak je to hlavně o důvěře.

beruska martek 24.09.2011

milovala jsem a trpela neveru nekolik let,na konec me pritel opustil po 9ti letech kvuli 16ti lete stredoskolacce...mel vse,jen mu vadilo,ze jsem byla hodne v praci a nemela jsem cas na zabavu kde sen pilo a bavilo se tam jen o kravinach stylu kdo kdy jak koho mel v pelechu....;*(

martek 24.09.2011

Jak můj manžel praví,když žena dovolí tak stačí jen málo.

kamca 24.09.2011

kdyz clovek miluje nemel by mit potrebu k nevere.....jestli ze je neco v neporadku tak se da rict ze si tak leci bolave srdce.nevera je spatna vlastnost...z vlastni zkusenosti vim ze se da odpustit,ale ten druhy nezapomene.vzdy jsem odpustila,ale nezapomela jsem nikdy a,kdyz to udela po prve pak to delal pokazde,kdyz sel s kamarady na pivko...mel doma sex,penize,upravenou zenu a hlavne dite,ktere mu bylo prekazkou....ted uz bych neodpustila,milovala jsem celym srdcem a za tech par let co jsme spolu byli jsem neverna nebyla a mela jsem prilezitosti,ale vzdy jsem si rikala ze mi za to nikdo nestoji abych kvuli sexu a uletu prisla o rodinu...do finale jsem prisla o vse,zustal mi syn a obleceni...nic vic nam byvaly pritel nedal....nezajimalo ho co s nami bude..je to uz davno a ja s mym synem jsme uz zahojeni i kdyz to syn bere zle-nachytal tatinka s milenkou v loznicikdyz ja byla na nocni :-/

Anna Tušková 26.09.2011

Určitě ano! Já bych nevěru manželovi nikdy neodpustila.. Ať si jde jinam když chce...

Michal 27.09.2011

nevěra je věc která se odpustit nedá ,protože udělala to jednou udělá to zas potom už tomu člověku totiž nebudete věřit budete se častěji hádat ,začne se někomu svěřovat bude k němu mít blíž a prásk je to tu na novo,takže okamžitě rozchod a adios už s tim dotyčnym nic nemít


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat