Diskuse na téma Zlepšení paměti, pozornosti, koncentrace

Ahoj, máte někdo zkušenost, jak se dá toto zlepšit? Náš děda prodělal mozkovou příhodu a celkově se docela zhoršil, tak jsem se chtěla informovat, zda se to dá nějak zlepšit, nevim jestli prášky apod je dobrý zpusob. Ptala jsem se i pár odborníků a ti mi řekli, že jsou dobré i křížovky a také jsou na to i hry na pc. A že to pry funguje, tak se chci zeptat, jestli s tím máte také někdo zkušenost, připadně s čím a jakou? Děkuji

hopik32 14.04.2025

hodně dobrá je bacopa, mým prarodičům pomáhala i na výpadky paměti

Bylinky na podporu kognitivních funkcí jsou fajn, ale nezapmeňme, že mozek potřebuje především dostatek vitamínů a spánku, bez toho to nejde...

Verča verka.chmelarova 25.04.2025

Souhlas, bez spánku a vitamínů to fakt nejde. Já jsem do toho ještě přidala Ginkgo bilobu od MedPharmy – ne kvůli nějakému „zázraku na paměť“, ale spíš kvůli lepšímu prokrvení a soustředění přes den. Začala jsem ji brát, když jsem měla období, kdy jsem se nemohla na nic pořádně soustředit, byla jsem rozlítaná a zapomínala jsem úplně základní věci. Po pár týdnech jsem si fakt všimla, že mi to v hlavě běží líp – ne jako káva na chvilku, ale tak nějak klidně a soustředěně. Dávám si k tomu bacha na pitný režim a večer fakt vypnout, jinak to nemá smysl. Ale když se to vezme jako celek, tak Ginkgo určitě pomůže jako podpora.

verisek 17.04.2025

Našla jsem dobré doplňky stravy na alpiku, je to mozek-kognitivita balansio. Zaujaly mě dobrým obsahem bylinek a vitálních hub, vypadají dobře :)

malarwen verisek 18.04.2025

Já je užívám už nějakou dobu, také mě zaujaly. Je to pěkná přírodní směska- arjuvéda i tradiční čínská medicína, dokonce i hořčík. Začala jsem při studiu a už jsem se jich nevzdala, protože po vysazení jsem si připadala hloupá a bez energie. :D

zuzous 05.05.2025

Když jsme se dostaly k těm vitálním houbám... Máte vyzkoušené i nějaké kapky nebo sirupy? Hledám pro dědu něco, co se dá přimíchat do čaje a pomůže mu to s pamětí na stáří.

kacule zuzous 08.05.2025

Znám sirup, který se jmenuje naprosto příhodně :D https://www.mycomedica.cz/eshop-049-dedeckovy-vzpominky.html pomáhá právě při počínající demenci a dalšími projevy stáří :-)

vili_nek zuzous 15.05.2025

Ten sirup bude dobrý. Mám vyzkoušené jejich výrobky a jsou kvalitní. Dokonce se snaží o vysoký obsah betaglukanů, takže třeba ta řada PRO je dost nabušená

malarwen zuzous 18.05.2025

Já kupuju vitálky už jenom a pouze na mycomedice. Jejich doplňky stravy obsahují opravdu houbové betaglukany, ne betaglukany přidané z jiných zdrojů, jak je tomu často u jiných výrobců. Jsem ráda, že jsem je objevila. :))

Lidka zuzous 26.05.2025

Já teď zkouším Auricularia Pro taky od MycoMedica – původně jsem ji brala kvůli cévám, ale překvapilo mě, že mám díky tomu pocit lepšího soustředění. Ta houba prý podporuje prokrvení i v mozku, což by s tím mohlo souviset. Nepůsobí nijak „nakopávacím“ způsobem jako káva nebo stimulanty, spíš se mi líp drží pozornost delší dobu v kuse a nemám tak roztěkanou hlavu, hlavně odpoledne.

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden můžeš očekávat zvýšenou energii v mezilidských vztazích. Pokud jsi v partnerství, je pravděpodobné, že budete společně plánovat něco zajímavého a vzrušujícího. Pro nezadané Berany existuje šance na setkán&iacu... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:01
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat