Diskuse na téma Snažíme se a nic...

Ahoj, s partnerem se už přes dva roky snažíme o miminko a teď padlo definitivní rozhodnutí, že jdeme do IVF. Jsem z toho úplně rozložená, mám strach z hormonů, zklamání a vůbec z toho, co nás čeká. Máte některá tipy, jak se na to připravit, aby to tělo i hlava zvládly?

Dita 19.01.2026

Největší zlom u mě nastal, když jsem přestala vnímat asistovanou reprodukci jako strašáka, ale začala ji brát jako cestu k cíli. Fyzicky se ty hormony dají zvládnout mnohem lépe, než se píše v hororových scénářích na internetu, ale klíčové je mít vedle sebe lidi, kterým věříte. Vlastní zkušenost mě naučila, že polovina úspěchu je v tom, aby se člověk necítil jako pacient v nemocnici, ale jako partner v celém procesu. Nám v tomhle směru neuvěřitelně pomohla https://www.ivf-zlin.cz/lecba-neplodnosti. Ten jejich přístup je postavený na klidu a naprosté profesionalitě, což mi hrozně pomohlo tu hlavu vypnout. Mají tam všechno v jednom areálu, včetně hotelu a restaurace, takže jsme si z vyšetření dělali takové malé výlety a nebyli jsme ve stresu z dopravy nebo cizího prostředí. Když víte, že o vás pečuje špičkový tým, který vám všechno lidsky vysvětlí, ten prvotní strach se rozplyne a nahradí ho pocit, že jste v těch nejlepších rukách. Doporučuju se tam zajet podívat aspoň na první konzultaci, uvidíte, že ta atmosféra tam je úplně jiná, než člověk čeká.

Reklama

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu budete plní energie a odhodlání posouvat se vpřed. Přichází období, kdy se vám vyplatí věnovat více své trpělivosti, i když vás láká jednat okamžitě, některé situace si vyžádají rozvahu. Vaše přirozená... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat