Třeskuté mrazy se blíží! Vaše nožky ochrání válenky

23.11.2010 | Krása a móda

Je jen pár kousků v ženském šatníku, které vyvolávají rozporuplné reakce mužů a žen. Jedním z nich jsou vysoce módní, zajisté atraktivní, ale přesto rozpačitě přijímané boty zvané válenky.

Typicky zimní obuv by neměla ve vašem stylovém zimním šatníku chybět. Nejenže si zamilujete jejich pohodlí, k aktuálním trendům jsou válenky také velice vhodným ležérním doplňkem! Jsou vybaveny hřejivou kožešinovou podšívkou a obvykle jsou vyvedeny v přírodních barvách okrové či hnědé.

Kde se vzaly?

Trend této netradiční, ale oblíbené obuvi k nám přišel z Ameriky, kde ji již v roce 2003 propagovala prsatá plavčice Pamela Anderson v seriálu Pobřežní hlídka. Ta je nevyzula ani uprostřed parného kalifornského léta. Pravý původ válenek z ovčí kůže ale najdeme až v daleké Austrálii. Tam mají opravdu letitou tradici byly totiž původně ryze praktickým druhem obuvi místních pastevců. Do světa se australský národní hit rozběhl pod americkou značkou UGG, která proslavila válenky doslova po celé zeměkouli, a dala tak tomuto druhu obuvi zažitý název „uggs“.

Absolutní pohodlí

Ti, kteří překonají ostych či předsudky a pořídí si válenky, rozhodně rychle dají Pamele Anderson a dalším propagátorkám těchto roztomilých botek za pravdu. Nejenže opravdu zahřejí, jsou také neskutečně pohodlné a dobře se kombinují s klasickými a aktuálními módními modely.


Telefonní astroporadna! Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!

Co k nim

Nosit je můžete k jakýmkoliv džínům, je jen na vás, zda si jejich nohavice zastrčíte do bot, nebo ohrnete válenky, a ukážete tak jejich heboučkou podšívku. Válenky ale zabodují, i když jimi doplníte model s legínami, nebo dokonce se sukní, zde je ale jen na vás, na jak odvážné kombinace si troufáte. Dnes je dovoleno téměř vše...

Pozor na déšť

Vzhled válenek od dob jejich objevení pro módní průmysl téměř nedoznal změn. Klasické, přírodně vybarvené modely se semišovým povrchem stále patří k nejoblíbenějším. Na trhu ale dnes již najdete přímo záplavu modelů, které akcentují aktuální trendy. Nosí se válenky zdobené výšivkami, úpletové kousky zdobené knoflíky, válenky sahající ke kolenům, zdobené šněrováním či přezkami nebo modely na vyšší platformě.

Než je ale začnete aktivně zapojovat do tvorby vašeho stylu, myslete na to, že jejich povrch si většinou příliš nerozumí s nasolenou sněhovou břečkou, pokud se v nich chystáte vyrazit do podzimních plískanic či lijavců, minimálně je chraňte důkladnou impregnační kúrou. První mrazíky vás ale rychle přesvědčí, že bez teplých a měkoučkých válenek si už žádnou zimu nedovedete představit.

Adresář:

Deichmann, síť prodejen obuvi po celé ČR
Humanic, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Reserved, metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Marks & Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1
Ann Christine, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat