Ani s jemnými vlasy nemusí účes vypadat zplihle. Vykouzlete si snadno pořádný objem

Závidíte svým kolegyním pevné a husté vlasy, zatímco porost na vaší hlavě připomíná spíše jemné chmýří, které neustále poletuje bez ladu a skladu a po pár hodinách od umytí beznadějně zplihne? Nemusíte zoufat! Přírodu prostě „obalamuťte“!

Jak vykouzlit i z jemných vlasů účes, který neprozradí, jak se s porostem na své hlavě vlastně trápíte? Je to snazší, než si myslíte!

Svěřte se nůžkám

Tedy těm v rukou kadeřníka. Pro jemné vlasy se totiž nehodí účesy v podobě hřívy až do pasu, neměly by být delší než po ramena. Proč? I když se to nezdá, přeci jen něco váží – a jejich přirozená váha je „stáhne dolů“, takže rychleji zplihnou a o objemu si budete moci nechat jen zdát. Navíc pravidelné zastříhávání předejde roztřepeným konečkům, které dojem z účesu dvakrát nevylepší.

Přemýšlejte o střihu

A když už jsme zmínili pomoc kadeřníka, domluvte se s ním, aby vám vlasy stříhal do vrstev, tedy aby nebyly všechny stejně dlouhé. Provzdušněný střih, který díky vrstvám vznikne, jemným vlasům velmi pomáhá – vytvoří dokonalou iluzi objemu.

Dvě barvy, tři barvy

A kadeřník do třetice. Až se budete domlouvat na barvení vlasů, poraďte se s ním o způsobu barvení. Pokud totiž použije na vlasy dva tři odstíny téže barvy, které si budou velmi podobné, opticky docílí toho, že se od vlasů bude odrážet různě světlo, čímž jim přidá opticky na objemu. Takže žádná „jednobarevná helma“ (ale ani divoký melír), ale jemné proužky „tón v tónu“.

Foukat ano, ale…

Pokud máte jemné vlasy, stane se fén a kulatý kartáč vaším oblíbeným společníkem. Jenže i když nám tahle dvojice zajistí objemný účes, není třeba předstírat, že vlasům (a těm jemným zvláště) nějak prospívá. Neprospívá. Vlastně je docela ničí. A tak zkuste vlasy foukat chladným vzduchem a příliš je kartáčem nezatěžujte.

Pomoc z drogerie

Na trhu je celá řada přípravků, které slibují objem i pro ty nejjemnější vlasy. Využijte jich! Tužidlo pro tento typ vlasů se stane vaším oblíbeným společníkem. Naopak zapomeňte na nejrůznější bezoplachové kondicionéry apod., které vlasy zbytečně zatíží a „stáhnou dolů“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat