Problematická pleť? Tuhle kosmetiku si držte od těla!

Péče o problematickou pleť se sklonem k akné může připomínat alchymii. Ne všechno totiž naší pokožce „sedne“, některé kosmetické produkty, které si jiní vychvalují, nám mohou nepříjemně ublížit.

Na co si v drogeriích dávat pozor především?

1. Oleje

Olejíčky jsou zkrátka trendy – používají se k čištění pleti, k její výživě, omlazení... Jenže má-li vaše pleť sklon k akné, pečlivě si vybírejte! Některé by vám totiž mohly prokázat službu spíše medvědí.

Nicméně to neznamená, že byste se oleje museli vzdát úplně! Po kterých můžete bez obav sáhnout? Po levandulovém, kokosovém, oleji z grapefruitových semínek, tea tree nebo arganovém. Ty problematické pleti neublíží, naopak. Jen je vždy musíte používat podle návodu.

2. Příliš jemné čisticí vody

Při péči o problematickou pleť je klíčové její čištění. A tak se při výběru odličovacích a čisticích vod/pěn/gelů apod. zaměřte na to, abyste své pokožce dopřáli to pravé. Příliš jemné produkty sice odstraní make-up, ale už nemusejí být tak účinné v boji s nadbytečným mazem.

Nejlepší je samozřejmě kupovat si výrobky určené přímo pro problematickou pleť. Vyplatí se rovněž „pojistit“ se dvoufázovým čištěním – nejprve pomocí gelu nebo pěny a poté, co obličej opláchnete a osušíte, i pomocí čisticí vody (ideálně od stejné značky).

3. Těžké krémy/mléka/masky...

Kosmetika, kterou používáte, by rozhodně neměla být mastná, těžká, na bázi olejů apod. Takové produkty totiž jen přispívají k ucpávání pórů a následnému vzniku pupínků.

Naopak si vždy hledejte přípravky na jiné než olejové bázi, skvělé jsou rovněž textury typu gelů a emulzí, které se rychle a snadno vstřebají umí „pohlcovat“ mastnotu.

4. Podkladová báze ze silikonu

Ačkoli společnosti vyrábějící kosmetiku nabízejí řadu make-upů, které neucpávají póry a k problematické pokožce jsou „přátelské“, o všech podkladových krémech (tzv. primerech) se to tak docela říci nedá. Především o těch na bázi silikonu. A proto si na ně dávejte pozor.

Vybírejte si takové, které neobsahují silikon ani olej (možná budete chvíli hledat, ale nebojte, najdete).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat