Nestárnoucí klasika: Jak vybrat tu pravou rudou rtěnku?

S červenou rtěnkou je to stejné jako s párem džínů. Někdy nám může trvat věčnost, než najdeme skvěle padnoucí kousek, ale jakmile ho objevíme, už nechceme jinak. A úplně stejně je to i s červenou rtěnkou. Červené rty totiž sluší každé ženě, jen musí najít tu „svou“ ideální. A my vám s hledáním pomůžeme!

Není červená jako červená

Že už jste si pár červených rtěnek vyzkoušely a ani v jedné jste se necítily? To je dost možné. Každému tónu pletu totiž sluší úplně jiný odstín červené rtěnky. A ač se to tak na první pohled nemusí zdát, každá červená rtěnka je trochu jiná a i nepatrný rozdíl může udělat s naší pletí divy. Základem je rozdělení červené barvy na tři skupiny - s oranžovým podtónem, neutrální a s modrým podtónem.

Jaký podtón vybrat?

Nejdříve je třeba si určit, jaký typ pleti máte. Podívejte se na své zápěstí – máte-li modré žíly, pak jste studený typ a budou vám slušet rtěnky s modrým podtónem, pokud jsou žíly zelené, jste teplý typ a trefou do čer(ve)ného budou rtěnky s oranžovým podtónem. Mix obou, tedy neutrální typ, si může dovolit téměř cokoli. Existuje ale jen jediná zaručená rada, jak ideální odstín najít – zkoušet, zkoušet a zkoušet. Pokud jste bezradné, zajděte si do specializované prodejny, ve které vám zkušené make-up artistky poradí a pomohou vybrat tu pravou.

1. Lesk na rty, YVES SAINT LAURENT, 990 Kč, 2. Audacious lipstick, NARS, 870 Kč,
3. Hydratační rtěnka, GUERLAIN, 1240 Kč, 4. Krémová rtěnka, DERMACOL, 159 Kč,
5. Sametová matná tužka na rty, NARS, 780 Kč, 6. Lesk na rty, LANCÔME, 590 Kč,
7. Balzám na rty, SEPHORA, 250 Kč.

Jak na to?

Pokud jste byly doposud zvyklé na jemné líčení, nemusíte se v červené rtěnce, která je sama o sobě dost výrazná, cítit dobře. Nechte proto zbytek make-upu naprosto přirozený, pleť sjednoťte jemným tónovacím krémem, tužkou jen dokreslete obočí a řasy přetáhněte jednou vrstvou řasenky. Make-up bude působit svěže a nenuceně. Přesně tak, jak to nosí Pařížanky, které jsou červenými rty a přirozeným make-upem proslulé.

Na textuře záleží

Chcete-li červenou nosit přes den, sáhněte po matné verzi. Nejenže se nebudete muset neustále kontrolovat, jestli je rtěnka na svém místě, ale make-up nebude působit tak slavnostně. Pro co nejpřirozenější efekt jen rtěnku vklepejte prsty do rtů, budou krásně šťavnaté. Na večer se můžete odvázat a vyzkoušet přes rtěnku i červený lesk. Nezapomeňte ale ještě před aplikací rtěnky vykreslit celé rty červenou konturovací tužkou, která udrží rtěnku i lesk na místě.

Nosíte červené rty? Odvážíte se na ně jen na večer, nebo i přes den?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat