Posuňte své líčení na vyšší úroveň. Vyzkoušejte kouzlo konturování

Rozplýváte se nad dokonalými lícními kostmi modelek v magazínech? Trápí vás tvar vašeho nosu? Potřebujete opticky ubrat pár kilo v obličeji? Nebojte, nemusíte hned pod kudlu, stačí si osvojit základní techniky konturování. Jak vybrat správnou barvu, který produkt je pro vás nejvhodnější a kam jej nanášet?

Jaký odstín?

Hned pro začátek – konturování není to samé jako nanášení bronzeru. Bronzer má za úkol dodat tvářím opálený vzhled, zatímco konturování má obličej vytvarovat. Nikdy proto ke konturování nepoužívejte produkty, které jsou označeny jako bronzery. Ty mívají oranžový podtón a mnoho z nich obsahuje i jemné třpytky, aby suplovaly opálení. Naším úkolem je vybrat odstín, který opticky vytvoří stín. Proto vždycky sáhněte po studenějších a hlavně matných odstínech. Bát se nemusíte ani lehce našedlého tónu, ten naopak sedí téměř všem odstínům pleti.

1. Highlight & Contour Pro Palette, NYX, 529 Kč, 2. Konturovací tyčinka 2 v 1, Maybelline, 219 kč,
3. Konturovací a rozjasňující paletka, GOSH, 559 Kč, 4. Chubby Stick Sculpting Contour, Clinique, 750 Kč,
4. Infallible Sculpt Palette, L’Oréal, 299 Kč

Čím konturovat?

Pokud máte suchou pleť, sáhněte po krémových texturách, které ji zbytečně nevysuší. Konturovat můžete klidně i krémovým či tekutým make-upem, který bude o několik odstínů tmavší než váš běžný make-up. Praktické jsou krémové konturovací tyčinky, které můžete mít neustále u sebe, kdykoli během dne přelíčíte a prsty rozmažete do ztracena. Pro mastnější pleť jsou ideální pudrové produkty, které nanášejte až na make-up a pudr zkoseným štětcem.

Jak na to?

Konturování se sice může zdát na první pohled jako složitá záležitost, stačí se ale naučit pár základních tahů a ráno vám to nezabere víc než 2 minuty. Jak tedy na to? Pokud konturujete krémovým produktem, nakreslete rovnou čáru pod lícní kost, kterou lze snadno nahmatat. Kromě lícních kostí můžete vytvořit ostřejší rysy i kolem linie čelisti, stačí podél ní nakreslit další linku. Pokud chcete konturováním zmenšit čelo, nakreslete několik tahů kolem linie vlasů. Vytvarovat si můžete i nos, na jeho hranu naneste světlý odstín make-upu či korektoru a z obou stran nakreslete konturovacím produktem tmavé linky. Nezapomeňte vše rozetřít do ztracena. Konturujete-li pudrovým produktem, naneste jej na štětec a jemnými tahy nanášejte na výše zmíněná místa. Nezapomeňte opět důkladně rozetřít.

Pokud přesto v této technice tápete, podívejte se na názorné video. No řekněte samy, není to hračka?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat