Jemné a zplihlé vlasy? Poradíme, jak o ně pečovat

Také vás matka příroda vybavila jemnými vlasy, které se snadno lámou, třepí a navíc velmi rychle ztrácejí pracně vytvořený objem? Nemusíte smutnit – i takové vlasy mohou vypadat dokonale!

Jak o jemné vlasy pečovat? Víme to!

Dobrý šampon je základ

Šampon je vaším největším spojencem. Pokud se totiž jemné vlasy jen malinko zmastí, už vypadají zplihle a bez života. A tak investujte do opravdu kvalitního šamponu určeného právě pro váš typ vlasů. Dobrým pomocníkem je také suchý šampon – aplikujte ho ke kořínkům a on se postará o případnou mastnotu.

Kondicionér s rozumem

Kondicionér má v péči o vlasy důležité místo. Pokud ale máte vlasy jemné, neaplikujte kondicionér po celé jejich délce, ale pouze na konečky, které jsou nejnáchylnější k vysoušení. Jinak vlasy zbytečně zatížíte a ztratí na objemu.

Pravidelný zástřih

Je třeba říct si to na narovinu. Jemné vlasy nebyly stvořené pro dlouhé účesy. Jejich váha by je ještě více vysilovala a o nějakém objemu byste si mohli nechat jen zdát. Polodlouhé a krátké, vrstvené účesy jsou pro vás tím pravým. A tak neodkládejte návštěvu kadeřnictví!

Pomocníci z drogerie

Na trhu je spousta pěn či sprejů, které zplihlým, jemným vlasům zaručí objem – tak toho využijte! Většina z nich je již natolik kvalitních, že vlasy zbytečně nezatíží, některé je naopak vyživují.

Pozor na horko

Co naopak jemným vlasům vůbec nesvědčí, je horko, a tedy fény, žehličky nebo kulmy. Pokud si vlasy vyfoukáváte, vždy zvolte chladnější vzduch. Jinak vlasy poničíte a vysušíte, takže ještě zvýšíte jejich křehkost.

Výživa v masce

Svým vlasům nezapomínejte jednou týdně dopřát pořádnou vzpruhu v podobě vlasové masky. Dodá jim potřebnou hydrataci a živiny. Masku můžete koupit v obchodě, ale také si ji zvládnete připravit doma – třeba z medu, mléka, nebo olivového oleje.

Výživa na talíři

Na vlasy má samozřejmě vliv i to, co jíme. A tak zařaďte na talíř dostatek čerstvého ovoce či zeleniny, kvalitní bílkoviny a potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny (ryby, ořechy, semena…). Pomoci si můžete i doplňky stravy, které jsou určeny pro zdravé a krásné vlasy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat