Sůl na botách nebo čepicový účes. Jak přežít zimní módní katastrofy

Znáte to – sundáte si v práci čepici a o pracně vytvořeném účesu si můžete nechat leda zdát, chodníky jsou tak prosolené, že na svých drahých kozačkách máte pomalu mapu Prahy, zkrátka zima k nám v oblasti krásy a módy nebývá moc shovívavá. Jak ji obelstít?

Katastrofa č. 1: Sůl na botách

Samozřejmě, že jsme vděčné, že si díky prosoleným chodníkům na náledí nezlomíme nohu, ale naše milované botky trpí. Nejlepší je nastříkat je vhodnou impregnací ještě předtím, než vyjdeme z domu (poptejte se v obchodě s obuví, určitě ji budou mít). Pokud už ale vaše boty „zdobí“ nevzhledné solné mapy, pak vezměte 1 lžíci octa a smíchejte ji s 1 šálkem studené vody. Do směsi namočte měkký hadřík a skvrny s ním vyčistěte.

Katastrofa č. 2: Žmolky na svetru

Doporučení na visačkách, že se svetry mají prát v ruce, jsou oprávněná. Nešetrným zacházením totiž vlákna vlny a dalších materiálů trpí, a tak se na svetru objeví brzy nikterak elegantní žmolky. Co s nimi? Můžete si samozřejmě pořídit speciální strojek na jejich odstranění, ale v rámci první pomoci si vystačíte s obyčejným „holítkem“. Prostě žiletkou jemně přejíždějte svetr a žmolky „oholte“. Pozor, musíte být opravdu opatrná, abyste vlákna ještě více neoslabila.

Katastrofa č. 3: Statická elektřina

V zimních měsících má statická elektřina hody. A ta často skončíme po svléknutí kabátu se sukní přilepenou ke stehnům, která se odmítá pustit. Co s tím? Jednou z možností je před odchodem z domu punčochy jemně natřít aviváží. Je ale také možné vzít malý kovový spínací špendlík (zavřený, samozřejmě) a ten pod punčochy ukrýt. A když nemáte ani tuhle možnost, prostě předtím, než vyrazíte do společnosti, přejeďte punčochy i sukni kovovým ramínkem.

Katastrofa č. 4: Chlupatá košile

Svetry jsou v zimě nejlepšími kamarády. Ovšem když se z něho v práci svlékneme, občas to vypadá, že nám polovina svetru zůstala na košili či tričku, které jsme měly pod ním. Vlněná vlákna způsobují, že náš top vypadá tak nějak „chlupatě“. O elegantním looku na důležité jednání si můžeme nechat zdát. Pokud nemáte v práci lepivý váleček na nečistoty (je vážně moc šikovný, takže si ho pořiďte, oceníte ho nejen v zimě), zapátrejte v kabelce po pěnové houbičce na make-up (samozřejmě čisté) a košili s ní přejeďte. Všechny „chlupy“ se spolehlivě zachytí. Pomoci si můžete i vlhkýma rukama, jimiž budete blůzu přejíždět.

Katastrofa č. 5: Čepicový účes

Čepice je důležitá a skvělá věc, když chceme, aby nám bylo teplo. Jenže spousta žen se jí vyhýbá. Proč? Důvod je celkem jednoduchý – jsme prostě tak trochu marnivé a představa, že v práci sundáme čepici a všechny vlasy budeme mít přilepené k hlavě, nás úplně neláká. Dá se tomu ale předejít! Čepici vždy nasazujte na zcela suché vlasy (jak budou jen trochu vlhké, je zaděláno na průšvih). Nakupte si rovněž vlasové přípravky pro objem vlasů a ráno je aplikujte. Vytvořte si na hlavě až lehce přehnaný objem – čepice vám ho pak „splácne“ do normálního účesu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat