Ulevte rozpraskaným rtům bez dráždivé chemie jen silou přírody

Zima nás dokáže nepěkně potrápit. Jednou z nejčastějších obtíží, s nimiž se kvůli chladnému počasí potýkáme, jsou rychle se vysušující, bolestivé a praskající rty. Jak jim pomoci?

Většina z nás má při suchých rtech tendenci je olizovat, jenže tím rtíkům ještě víc škodíme. Potřebují totiž mnohem účinnější hydrataci! I když máme většinou po ruce nejrůznější balzámy na rty, pro opravdovou regeneraci dopřejte svým rtům přírodní pohlazení.

Kteří pomocníci z přírody zatočí s popraskanými rty?

Med

Má nejen hojivé účinky, ale také skvěle hydratuje. A to je kombinace, kterou vaše rtíky v zimě ocení. Je to snadné – naneste tenkou vrstvu medu na rty několikrát denně. Nejtěžší je na tom odolat pokušení tu sladkou dobrotu olíznout.

Kokosový olej

Má podobné účinky jako výše zmíněný med, ale navíc jej můžete v malé nádobce nosit kamkoli s sebou a několikrát denně jím rty potírat. Za chvíli budou zase krásně vláčné!

Okurka

Tahle zelenina je z drtivé části tvořena vodou. A tak je z ní skvělý pomocník pro hydrataci. Kromě toho obsahuje antioxidanty, které prospívají pleti, a tak rty také vyživíte. Prostě na rty aplikujte tenké plátky okurky, případně je přejíždějte kouskem této zeleniny.

Cukr

Ano, všichni víme, jak nám cukr škodí, ale v péči o tělo je z něho nečekaný pomocník. Využijte jeho vlastnosti pro výrobu domácího jemného peelingu na rty! Prostě malé množství cukru smíchejte s medem a směsí potírejte zlehka rty. Odstraníte z nich odumřelé buňky, krásně je vyhladíte a med jim poskytne hydrataci.

Růžové lístky

Růže je tradiční ingrediencí při výrobě nejrůznějších kosmetických produktů. A tak ji můžete využít i doma. Okvětní plátky růže nejprve pečlivě vyperte, pak je namočte do mléka a po několika minutách je rozmačkejte na jemnou kašičku. Tu pak aplikujte na rty a nechejte působit třeba přes noc.

Aloe vera

Její hojivé účinky jsou téměř legendární, a tak není divu, že si gel z aloe vera vaše rty prostě zamilují. Pokud tuhle léčivou rostlinku doma nemáte, kupte si čistý přírodní gel v lékárně (ostatně se bude hodit i na jiná poranění, případně na spáleniny od slunce) a naneste ho na rty. Jestliže patříte k pěstitelům aloe, prostě jí kousek uřízněte a potírejte jím rty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat