Triky, díky kterým se již nebudete bát trhání obočí

Dokonalé obočí často představuje zdlouhavý a bolestivý proces. Víte ale, že existují tipy, které vám čas s pinzetou o dost zkrátí? Tyhle skvělé rady si zamilujete!

Přirozený tvar obočí dokáže omladit nebo orámovat, podtrhnout půvaby obličeje. Pokud péči o něj nesvěřujete do rukou profesionálů, budou se vám hodit cenné triky, kterých nikdy není dost.

Nepodceňujte počáteční očištění

Kůži očistěte pleťovým tonikem, které předchází zarudnutí nebo ho aspoň eliminuje.

Vyberte si správný nástroj

Ostré a šikmo zkosené, které jsou ideální na silnější chloupky. To jsou ty pravé pinzety. V porovnání se špičatými verzemi snadněji uchopí všechny zbloudilé chloupky a netestují tak míru vaší trpělivosti. Kosmetičky se shodují, že záleží i na výrobci pinzety. Vybírejte pouze osvědčené firmy a kvalitní produkty.

Nepodceňujte přípravu

Ta nejlepší doba na vytrhávání obočí? Po sprchování. Teplá voda totiž otevře folikuly, takže chloupky jsou jemné a zároveň méně odporují vytahování.

Nebojte se tvaru

Pořád frčí přirozený vzhled a tvar. Začátek obočí by měl zhruba odpovídat vnitřnímu koutku oka, konec pak vnějšímu.

Nedejte bolesti šanci

Každý má práh bolesti někde jinde, proto není s podivem, že pro někoho může být trhání obočí nesmírně stresující. Pokud to máte podobně, použijte znecitlivující gel. Chloupky v případě pinzety zásadně vytrhávejte ve směru růstu a pouze zespoda!

V případě, že vás i jediný pohled na pinzetu děsí, můžete vyzkoušet i méně tradiční způsoby odstraňování chloupků, třeba za pomoci nitě. Hlavní výhodou je, že se jediným pohybem vytrhá celá řada chloupků a ne jen jeden. Názorná videa na internetu postup popisují do nejmenších detailů, akorát nečekejte, že vám něco takového hned půjde od ruky.

Pořádně si posviťte

Běžné zrcadlo v kombinaci s dobře osvětlenou místností zajistí, že uvidíte přesně to, co potřebujete. Není nutné kupovat si speciální zrcadla a dělat z celého procesu vědu. Vaším úkolem je pouze cítit se pohodlně.

Snižte zarudnutí

Jistě to znáte… Když už se k odstranění chloupků v domácích podmínkách odhodláte, nemáte radost z následného podráždění. Co se zarudlou pokožkou? Jednoduše si připravte misku s vodou, přilijte do ní mléko a nasypte několik kostek ledu. Následně do směsi namočte žínku a přiložte ji tak na 10 minut na postižená místa. Zarudnutí by mělo zmizet.

Opravte svoje omyly

Když zarudnutí opadne, šílíte z řídkých míst? Všechno zachrání konturovací tužka. Brunetky by měly volit o jeden či dva odstíny světlejší, než je jejich barva vlasů. Pro blondýnky se nejlépe hodí zlatavé odstíny, zrzkám sluší teplé hnědé odstíny.

Tak co, ještě pořád si myslíte, že se máte čeho bát?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat