Kdy jsme příliš staré na bikini a minisukně?

Bikini, nebo jednodílné plavky? A můžu si ještě dovolit vyjít v minisukni? A nejsem na ně už moc stará? To opravdu existuje pro bikiny a minisukně věková hranice?

Zapomeňte na průzkumy

Bikiny a minisukně jsou si v tomhle ohledu podobné. Jen se přiblíží pětatřicetiny, začínáme je ze šatníku pomalu, ale jistě vyřazovat. A na padesátnici v krátké sukni nebo dvoudílných plavkách (ty jsou ovšem velkou vzácností) se nezřídka díváme skrz prsty.

Přitom ani minisukně, ani bikiny by v prvé řadě neměly být o věku, ale spíše o postavě. Copak někoho pohoršuje třeba taková Madonna, Demi Moore nebo Sharon Stone, když si vyrazí v některém ze svých titěrných modýlků?

Jeden americký módní časopis nedávno uveřejnil výsledky výzkumu provedeného mezi 2 tisíci čtenářkami, při kterém jim položil otázku, od kolika let by žena neměla nosit bikiny. Průměrný věk, který ženy uváděly, byl 47 let.

A ještě pro doplnění, když se autoři průzkumu zeptali na minisukně, čtenářky se shodly dokonce na 35 letech.


FOTO: Bonprix

Buďte realistická

Podle většiny stylistů a módních poradců však můžete podobné věkové hranice klidně hodit za hlavu. Vůbec totiž nejde o to, že byste měla po sfouknutí určitého počtu svíček na narozeninovém dortu probrat šatník a zbavit se všeho, co jen vzdáleně připomíná minisukně nebo bikiny, jde o to, abyste zcela bez emocí a realisticky zhodnotila jejich vzhled na své postavě.

Není dobré předstírat, že si věk na našem těle nevybral žádnou daň. Zkrátka některé partie jsou oproti minulosti trochu povislejší, kůže pomalu ztrácí svou elasticitu, postava se může trochu pozměnit, na nohách začínají být vidět žilky apod.


FOTO: Takko Fashion

Nejlepším pomocníkem a rádcem vám bude v tomhle ohledu zrcadlo. Dobře se v něm – nejlépe za denního světla – prohlédněte. A tím „dobře“ je myšleno opravdu dobře. Nejen zepředu, ale také z obou stran a zezadu (ideální jsou v tomhle případě velká trojdílná zrcadla, ale vystačíte si i s jedním, jen to zabere více času a nakroucení se do nejrůznějších poloh).


FOTO: Bonprix

Zhodnoťte také, jestli se k vám bikiny či minisukně typově hodí. Nikdo neříká, že se s přibývajícím věkem musíte oblékat do usedlých barev a nenápadných vzorů, ale mít ve čtyřiceti letech na plavkách obrázky Hello Kitty je trochu přehnané. Velmi důležitý je také materiál a střih oblečení.

Takže zapomeňte na konvence a klidně si na léto pořiďte bikiny, které lichotí vaší postavě (mimochodem, občas to zvládají mnohem lépe než jednodílné plavky). Žádné oblečení není výsadou mládí! Denně se o tom můžete přesvědčit v ulicích…
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat