Potraviny pro krásu. Banány, mrkev nebo citrony mají téměř zázračné účinky

Nezlomné zdraví a bezchybný zevnějšek - dvě věci, na které se v dnešní době klade velký důraz. Toužíte získat obojí? Pak byste měli vědět, jaké poklady z kuchyně vám to zajistí! Jestli už hoříte zvědavostí, nebudeme vás déle napínat…

Ovoce, zelenina, mléčné výrobky. Co mají společného? Ať už se konzumují nebo se z nich vytváří domácí kosmetické produkty, umí vylepšit vizáž a posilnit zdraví. O schopnostech vašich potravinových zásob možná nemáte ani tušení! Ale my vás rádi zasvětíme…

Banány

Perfektní zdroj základních vitaminů A, B a E, mnoha minerálních látek a stopových prvků. Dobro konají ve vašich útrobách, protože budují silné kosti (což při momentálních námrazách jistě přijde vhod), ale i při zevním použití. Vždyť banánové pleťové masky jsou přímo vyhlášené!

Citrony

Žlutý pomocník má široké uplatnění. Hodí se jako přísada do koupele, součást pleťových vod, základní složka čisticích mlék a krémů na ruce. I jako neutralizující prostředek při oplachování vlasů po umytí. Tím jeho dobrodiní ještě nekončí. Na překyselený žaludek je to ta nejlepší „léčba“.

Mrkev

Karotka vám nabídne požehnané množství beta-karotenu, což je vlastně „předstupeň“ vitaminu A. Oživuje přirozenou funkci pokožky a zlepšuje její kvalitu. Bonus? Posiluje obranyschopnost, takže žádný bacil si na vás netroufne!

Okurky

Tahle zelenina dokáže díky obsaženým enzymům, vitaminům a minerálům vyhladit a napnout pleť. Rovněž prospívá vlasům a funguje jako „čistička“ organismu. Dva zlepšováky v jednom!

Kvasnice

Že je ocení jen pekaři? Ale jděte. Nezapomínejte, že jsou zásobárnou vitaminu B, který je pro zdravou pleť nezbytný. Z kvasnic se dělají různé masky a zábaly. Taky aby ne, když mají prokazatelné omlazující schopnosti! A pokud jde o kvalitní spánek, i tam přidají ruku k dílu.

Tvaroh

Máte ho rádi? Výborně. Tvaroh je cenný nejen pro vaši výživu, ale velmi dobře působí i na kůži. Tedy když jde o vnější aplikaci. Citlivé pokožce přináší zklidnění, suché zase zvláčnění. Dáte přednost jemu, nebo kupovaným výrobkům?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat