Vysoké podpatky? Chůze na nich se dá natrénovat

Není nic víc sexy než žena ladně se pohybující v bocích na vysokých podpatcích, které jí dělají nekonečně dlouhé nohy. Souhlasíte s námi? Jenže mnoho z nás má zkrátka tak hektický život, že raději obuje místo podpatků tenisky, a když už má příležitost podpatky obout, nevydrží na nich víc než pár desítek minut. Máme pro vás pár rad stylistky, jak si podpatky osvojit, i když na nich nechodíte denně.

1. Změna těžiště

Těžiště těla bude při chůzi a podpatcích úplně jinde. Narovnejte se, podsaďte zadek, neprohýbejte se v zádech, zpevněte pánevní dno, stehna a kotníky a uvolněte kolena. Nechte boky, aby se přirozeně vlnily, a snažte se uvolnit. Ze začátku to půjde ztuha, proto není na škodu trénovat chůzi nejdříve doma. Ale znáte to, čím víc budete mít natrénováno, tím víc to pak „naostro“ půjde.

2. Začněte pozvolna

Samozřejmě, že nejlépe na noze vypadají lodičky na opravdu vysokém podpatku, chůze na nich je ale jen pro pokročilé. Raději pro začátek zvolte nízký a širší podpatek. Zvyknete si na jiný sklon stélky a budete se cítit stabilněji.


1. Dámské kožené lodičky s volnou patou, BAŤA, 1599 Kč,
2. Scholl GelActiv Gelové vložky do extrémně vysokých bot, 399 Kč,
3. Scholl vložky do bot s podpatkem, 299 Kč,
4. Lakovaná obuv na stříbrném podpatku, ZARA, 1299 Kč,
5. Patěnka Tacco, 15 Kč,
6. Náplast ve spreji Urgo, 175 Kč

3. Zpomalte

Věřte nám, na podpatcích se běhá jen ve filmech. Podpatky jsou vyrobeny pro dámy a my přece nedobíháme tramvaj a nepospícháme z práce na nákup. Pokud vycházíte z domu už na podpatcích, dejte si časovou rezervu. Dělejte menší kroky a kráčejte pomalu, rychlou chůzi časem natrénujete, pro začátek si ale nechte zajít chuť.

4. Dívejte se před sebe

Chápeme to, potřebujete kontrolovat, kam našlapujete, ale na podpatcích vás to akorát rozhodí. Začnete zbytečně kulatit záda, ztratíte balanc a dost možná se vám zatočí hlava. Jděte vzpřímeně a dívejte se několik metrů před sebe.

5. Správní pomocníci

Myslíte si, že ženy, které chodí na vysokých podpatcích denně, mají tak zvyklá a vycvičená chodidla, že mohou obout téměř každé boty? Ani náhodou! Tyto ženy přesně vědí, co si musí ke každým lodičkám pořídit, aby v nich vydržely celý den. Každé jejich lodičky mají protiskluzovou samolepicí ochranu podrážek, která se jednoduše nalepí na přední část podrážky a nikdy se jim nepřihodí faux pas s uklouznutím. Rozhodně nevycházejí bez zápatěnek, které se nalepí dovnitř na zadní stranu lodiček a vám už nikdy nevyklouzne noha. Pokud potřebujete nohám ulevit, pořiďte si i látkové vložky do bot, které jsou ergonomicky tvarované a vám se bude mnohem snadněji našlapovat. A pokud už nějaký ten puchýř máte, vsaďte na náplasti ve spreji nebo gelové náplasti, které puchýř rovnou vyléčí.

A poslední rada na závěr – trénovat, trénovat, trénovat a občas si tu sexy chůzi na podpatcích dopřát. Budete se cítit tak žensky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat