Probuďte se krásnější. Naučíme vás efektivně využít dobu spánku

Spánek pro zdraví a krásu potřebuje každá z nás. Ovšem napadlo by vás, že dobu, kdy spíme, můžete využít k péči o pleť či vlasy? Poradíme vám, jak na to!

Byla by škoda nezužitkovat oněch 8 hodin spánku! V současném nabitém programu hledáme pro péči o sebe sama každou volnou chvilku. A v noci jich je k dispozici spousta! Co vyzkoušet?

Pro jemná chodidla

Před odchodem do peřin namažte štědře svá chodidla zvláčňujícím krémem a oblečte si lehké bavlněné ponožky. Ráno budete mít nožky jako nemluvně.

Pro jemné ručky

Podobně jako můžete přes noc opečovávat svá chodidla, můžete stejnou péči dopřát i svým rukám. Prostě je pořádně namažte hydratačním krémem a oblečte si bavlněné rukavice (vyplatí se investovat do speciálních rukavic, které koupíte v drogerii či parfumerii – v zimních rukavicích se upečete).

Pro hebké rty

Každá z nás si nejspíš před spaním namaže rty zjemňujícím balzámem. Ovšem můžete udělat i víc! Nejprve večer použijte na rty jemný peeling (například z cukru a olivového oleje) a poté na rty naneste vrstvičku medu, kterou necháte působit přes noc.

Proti vysušeným konečkům

Trápí vás třepící se kadeře? Pak před spaním do konečků vmasírujte trochu gelu z aloe vera a nechejte ho přes noc kouzlit.

Na nehtovou kůžičku

Než se oddáte říši snů, namažte nehtovou kůžičku trochou kokosového oleje.

Pro pořádnou hydrataci

Na vyčištěnou pleť (ideálně i po peelingu) aplikujte na noc pleťový olej. Vyberte si ten, který odpovídá typu vaší pleti. Obecně platí, že nic nezkazíte například s argonovým nebo mandlovým.

Proti pupínkům

Před spaním na místa postižená pupínky aplikujte s pomocí vatového tampónku trochu tea tree oleje. Pozor, nepoužívejte 100% olej, mohla byste pokožku ještě více podráždit. Raději volte ředěné varianty.

Proti vráskám

Nejen speciální krémy či séra pomohou v boji proti vráskám! K nepřátelům naší pleti totiž patří často i naše povlečení, které je pro pokožku příliš drsné a zbytečně ji namáhá, čímž přispívá k tvorbě vrásek. Co s tím? Zkuste si pořídit saténové či hedvábné povlečení na polštář. Je k pleti mnohem šetrnější!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat