Krásnou pleť zajistí mléko, cukr i čaj

Některé podomácku vyrobené pleťové masky či krémy by nejspíš dermatologa nenechaly úplně chladným, nicméně některé ingredience z lednice či ze spižírny jsou skutečně pleti prospěšné. O kterých je řeč?

Med

Působí protizánětlivě a antisepticky, a tak pokud máte citlivou či podrážděnou pleť, je med vaším spojencem. Přidat ho můžete k dalším prospěšným ingrediencím, ale nanést ho na pokožku můžete i samotný.

Ovesné vločky

Máte citlivou pleť a představa peelingu z drogerie vám není po předchozích zkušenostech právě příjemná? Pak zkuste jemně mleté ovesné vločky. Smíchejte je s již zmíněným medem nebo třeba s jogurtem (či s oběma) a jemnými, krouživými pohyby směs vmasírujte do pokožky. Poté opláchněte.

Jogurt

A když už jsme jej zmínili, nemůžeme se u něho nezastavit. Zajistí dokonalou hydrataci a výživu pro pleť, navíc se hodí pro všechny typy pokožky. I jogurt můžete smíchat podle chuti s ostatními dobrotami pro vaši pleť, nebo ho prostě nanést jako pleťovou masku, nechat působit a opláchnout.

Mléko

Obyčejné mléko je sice v poslední době mnohými považováno za jakéhosi „zloducha“, ale jako pomocníkovi pro krásnou pokožku byste mu měli dát šanci. Je totiž osvědčeným receptem na podrážděnou pleť (včetně kůže spálené od sluníčka). Stačí do něj namočit měkkou žínku a přiložit na postižené místo.

Cukr

Ostatně ani cukr není odborníky na výživu (zcela po právu) zrovna vyzdvihován. Ale vaší pleti jako jemný peeling rozhodně pomůže! Stačí jej smíchat s oblíbeným druhem oleje (tradičně se používá olivový nebo kokosový) a jemnými krouživými pohyby nanést na pokožku a opláchnout. Mimochodem, cukr je i skvělým peelingem na rty (jen ho neolizujte).

Kokosový olej

Naopak kokosový olej zažívá období slávy. A není divu. Působí protizánětlivě a dokáže uklidnit podrážděnou pokožku. Jeho účinky prospějí pleti jakéhokoli typu, ostatně kokosový olej můžete používat i jako alternativu ke krému na ruce.

Olivový olej

Druhým z olejových pomocníků v cestě za krásnou a zdravou pletí je olej olivový. Spolehlivě nahradí tělová mléka či oleje z drogerie. Však jej používaly i krásky ve starověku, a tak je jasné, že musí fungovat, když je prověřen staletími.

Heřmánkový čaj

Pleťová voda, která je 100% přírodní a nepodráždí ani velmi citlivou pokožku? Ano, takový je heřmánkový čaj. Pokud si heřmánkový nálev připravujete z pytlíku, nevyhazujte jej. Vychlazené je můžete přiložit na podrážděnou pokožku.

Zelený čaj

Obsahuje velmi silné antioxidanty, které pokožku vyživí, a navíc působí protizánětlivě. A tak může sloužit jako dokonalá pleťová voda. Pokud vás trápí oteklé oči, namočte ve studeném čaji vatové tampónky a přiložte na oči. Za chvíli se vám na svět zase bude koukat o něco lépe.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat