Triky pro mladistvý vzhled. Naučte se ošálit svůj věk

Čas nikdo z nás nezastaví. A s tím, jak nám přibývají léta, stárne i naše pokožka. Zatímco některé ženy vypadají díky genům a zdravému životními stylu mladistvě i po padesátce, jiné si musejí ve stejném věku pomoci nějakým tím trikem. Které zaručeně pomohou?

Trik č. 1: Pozor na obočí

Zatímco dříve bylo v módě obočí vytrhané do uzounké linky, dnes je kladen důraz především na přirozenost. Takže to s pinzetou nijak zvlášť nepřehánějte – tenké obočí totiž spolehlivě přidává roky navíc. Máte od přírody nenápadné a nijak husté obočí? Pak mu pomozte líčidly.

Na druhou stranu to ale nepřehánějte ani s opačným extrémem – neupravené obočí bez tvaru, které připomíná Brežněva, vám také na kráse nepřidá. Mladistvý vzhled vám zaručí upravené, ale zároveň přirozeně vypadající obočí. Že si nejste jistá, jak na něj? Svěřte se do rukou odborníkovi! Pak už to zvládnete i sama.

Trik č. 2: Žádné kruhy pod očima

Unavený vzhled přirozeně přidává léta. A protože v dnešním shonu a stresu má málokterá žena luxus odpočinku a spánku, který by jí zaručil bezchybný vzhled, je potřeba s kruhy pod očima bojovat jinak. Zapomeňte ale na hutný make-up v kombinaci s pudrem. Ano, tmavé okolí očí sice překryjí, ale jejich konzistence se pro unavenou pleť nehodí. Navíc pokud vás zdobí vějířky vrásek okolo očí, nevhodným podkladem a vrstvou pudru je jen zvýrazníte. Po čem tedy sáhnout? Zkuste korektor, který má krémovou konzistenci. Nanášejte jej pod oči pomocí prstů a spíše než na roztírání vsaďte na jemné poklepávání. Uvidíte ten rozdíl!

Trik č. 3: Nepodceňujte tvářenku

Svěží a mladistvý vzhled, ten máme podvědomě spojený i se zdravou barvou ve tvářích. Že nám jí životní styl mnoho neposkytuje? Není třeba házet flintu do žita – od čeho je tvářenka? Tato šikovná pomocnice by se měla stát součástí vašeho každodenního líčení. Její odstín samozřejmě zvolte podle barvy své pleti, konzistenci podle typu pokožky (mastná pokožka ocení tvářenku pudrovou, normální či sušší krémovou apod.). Tvářenku nanášejte kvalitním štětcem a berte v úvahu tvar svého obličeje. Pozor na tvářenky, jež obsahují třpytky – ty se pro běžné denní líčení příliš nehodí.

Trik č. 4: Věnujte se rtům

Mladistvý vzhled vám mohou zaručit i krásně nalíčené rty, které prostě lákají k zulíbání. Zapomeňte ale na příliš tmavé odstíny rtěnek! Ty by vám naopak mohly na věku opticky přidat. Do své „výbavičky“ naopak přidejte rtěnky v korálových, růžových (pozor, ne „žvýkačkově“ růžových) či broskvových odstínech. Jste-li zvyklá používat konturovací tužku, pamatujte, že by měla být vždy ve stejném odstínu jako rtěnka – jinak budete působit příliš přísným dojmem (a ten se s mládím také neslučuje).

Trik č. 5: Vsaďte na hydrataci

Zdravá a krásná pokožka je především hydratovaná. A to nejen s pomocí nejrůznějších sér a krémů, ale hlavně díky dostatečnému pitnému režimu. Zajistěte si přísun vody během celého dne a vyhněte se nápojům či potravinám, které váš organismus dehydratují. O tom, že naše pleť odráží náš životní styl, není třeba se dlouze rozepisovat. Pokud nedopřejete pokožce výživu „zevnitř“, o mladistvém vzhledu si můžete nechat jen zdát!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat