Mají vás za starší? Možná za to mohou vaše vlasy

Hádají vám lidé ve vašem okolí o nějaký ten rok navíc? Jsou překvapeni, když jim prozradíte svůj skutečný věk? Možná vám snahy o mladistvý vzhled sabotují vaše vlastní vlasy. Na co si dát pozor?

Příliš dlouhé vlasy

Prameny splývající až někam k pasu, které nůžky kadeřníka neviděly roky, to není dobrý základ. A navíc přidávají léta. I když jsou učesané, působí neupraveně. A navíc vás „postaršují“.

Nevhodná délka

Ovšem i když máte kratší vlasy, může se stát, že vám budou přidávat roky. To když ke svému tvaru obličeje zvolíte nesprávný střih, respektive nesprávnou délku. Především pokud se vám s přibývajícím věkem vlasy ztenčují a řídnou, vsaďte na mikádo a sestříhané kratší účesy. Jinak hrozí, že vás budou mít v padesáti za šedesátnici. Poraďte se s kadeřnicí, ta jistě zvolí ten správný účes pro vás!

Stále stejný účes

Pokud je vám okolo padesátky, ale od roku 1995 máte prakticky stejný účes, zkuste se na chvíli zamyslet, zda to není právě on, kdo vás činí opticky starší. Čas nezastavíme, s přibývajícími léty se měníme – hubneme, přibíráme, objevují se vrásky… I tomu je třeba uzpůsobit účes. Dnes už přeci vypadáte jinak než před 20 lety!

Příliš tmavá barva

Havraní lokny jsou sice hezká věc, ale pokud na nich lpíte i ve středním a pozdějším věku, může se stát, že vám příliš nesvědčí. To samé platí i o nepřirozených odstínech vlasů (zářivě rudá, dofialova apod.). Platí, že od středního věku nám nejlépe sluší barva o odstín světlejší než ta, kterou jsme se pyšnily, než nám vlasy začaly šedivět (případně než jsme si je začaly barvit).

Nesprávná péče

I na vlasech se věk projevuje, a tak není divu, že bychom jim měli dopřát tu nejlepší péči. Jednak volte šampon podle typu vlasů, jednak nezapomínejte na kondicionér. A jednou týdně vlasům dopřejte výživnou masku. Zdravé vlasy totiž vždycky vypadají mladistvě! A s nimi i vy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat