Jarní rituály, které vám po dlouhé zimě rychle vrátí krásu

Také máte po zimě úplně oslabený organismus, a proto teď chytnete každý bacil, který kolem vás proletí? Je třeba zapracovat na posílení obranyschopnosti. Vězte, že se to dá dělat velmi příjemnými způsoby – třeba spánkem nebo procházkou!

Být na jaře v psychické i fyzické pohodě? To sice zní jako fajn plán, ovšem jak ho zrealizovat, když vám v cestě stojí únava, stres a náchylnost ke zdravotním komplikacím? Nezoufejte, existují hned čtyři cesty, kterými dojdete k silné imunitě, detoxikaci těla i krásné pokožce. Inspirujete se?

Vydatný spánek jako nutnost

Abyste byli celkově v dobré kondici, je důležité spát denně alespoň 7-8 hodin. Pokud toto pravidlo nedodržujete a po nocích doháníte resty do práce, nedivte se, že viróza je vaše druhé jméno. Unavený organismus, který nemá prostor k potřebné regeneraci, má větší sklony k infekcím. Výsledky několika vědeckých výzkumů prokázaly, že spánkový deficit výrazně oslabuje imunitní systém, takže dneškem počínaje zkuste „zalehnout“ o něco dřív.

Nepodceňujte pravidelný pohyb

Komu se nelení, tomu se zelení. Známé rčení je sice otřepané, ale velmi pravdivé. Pohyb je totiž základem naprosto všeho! Odborníci doporučují hýbat se ideálně půl hodiny třikrát týdně. To nejen zlepšuje obranyschopnost a snižuje cholesterol, ale také předchází kardiovaskulárním chorobám. Naštěstí není třeba sportovat vrcholově, stačí i svižnější chůze. Pořádný bod navíc? Jakákoli fyzická aktivita nakopne krevní oběh a okysličená krev se dostává přímo do buněk - to se samozřejmě projeví na kvalitě pokožky.

Zatněte tipec stresu

Nervy na pochodu neprospívají ničemu, to je jasné. Zapalte si tedy po příchodu domů vonnou svíčku nebo rozpalte aromalampu. Vůně na psychiku zabírají vždy a stoprocentně! Jen co se aroma začne linout místností, neuvěřitelně se zklidníte a nervozita zmizí do neznáma. Jaké esenciální oleje jsou k navození pohody přímo předurčené? Vsaďte na levanduli, heřmánek, jasmín, šalvěj, grep, skořici a santalové dřevo.

Pořiďte si květinu aloe vera

Pozitivní účinky této rostliny s přezdívkou „mlčící léčitelka“ jsou známé již tisíce let. Její tajemství je ukryto v čirém gelu, který se nachází uvnitř listu a obsahuje aminokyseliny, minerály, mastné kyseliny, enzymy, steroly a vitaminy. Všechny tyto látky spojené dohromady dokáží divy! Užíváním „nektaru“ z aloe vera docílíte efektivní detoxikace organismu a mladě vyhlížející pleti. To nezní špatně, co vy na to?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat