Přestaňte si mýt vlasy každý den. Budou silnější a méně mastné

Ráno vstanete, skočíte do sprchy a umyjete své tělo i vlasy. Také takto vypadá váš každodenní rituál? Pak vězte, že svým loknám tím příliš neprospíváte. Odborníci před zbytečně častým mytím vlasů varují. A vědí proč.

S každou aplikací šamponu (navíc v kombinaci s horkou vodou) vlasy vysušujete, takže slábnou a snáz se lámou. Pokud nepracujete v extrémně prašném prostředí, nemáte vlasy tak znečištěné, aby takovou péči každý den potřebovaly! Zkuste tedy intervaly mezi jednotlivými mytími prodloužit. Jaké změny pocítíte?

Nebudete mít suché vlasy

Jak už jsme naznačili v úvodu – mytí vlasy velmi vysušuje. Pokožka hlavy totiž produkuje přirozený maz, který naše lokny potřebují a o který je připravujeme. Nedivte se tedy, že se vám vlasy lámou!

Konec svědění

Je pokožka na vaší hlavě nepříjemně napjatá a často svědí? Jednak můžete nedostatečně oplachovat šampon či kondicionér, jednak se na kůži může projevit časté mytí tím, že vysychá (podobně jako samotné vlasy). Citlivá pokožka hlavy přirozené oleje, jež produkuje, potřebuje i pro své zdraví.

Dokonalý lesk

Ona přirozená mastnota znamená pro vlas nejen výživu, ale také krásný, přirozený lesk, který vám nezaručí žádný kosmetický prostředek! S každým česáním ji rozprostřete po celé délce vlasů, takže vám bude kštici kdekdo závidět!

Odolnější barva

Barvíte si vlasy? Pak vězte, že ani barvě časté mytí příliš nesvědčí. Ztrácí sytost a lesk, vymývá se. Je to trochu jako s oblečením. Když své oblíbené barevné tričko svěříte každý den pračce, za chvíli už moc pestré nebude…

Stálejší styling

Máte trvalou nebo foukanou? I u ní je to podobné jako v případě barvy na vlasy. Pokud své lokny vystavujete šamponu příliš často, za chvíli vás čeká další výlet do kadeřnictví. A když nic jiného, své peněžence tím radost jistě neuděláte.

Vršící se lak a spol.

Pokud při stylingu svého účesu používáte tužidla či laky na vlasy, může se stát, že po pár dnech bez mytí budete mít pocit, jako byste měli ve vlasech celou drogerii. Bezoplachové přípravky se zkrátka na vlasech i pokožce hlavy vrší – a to nebývá nic příjemného. Co s tím? V případě potřeby vlasy propláchněte proudem vlažné vody.

Mastné lokny

A teď k tomu, co odrazuje od sporadického mytí vlasů většinu žen. Představa, že jejich vlasy budou vypadat, jako by je polily olejem, a nebudou moci vystrčit hlavu z domu (doslova). Nebojte, je to jen přechodný stav. Vaše vlasy si zkrátka musejí na nový režim zvyknout. V předtuše každodenního mytí reagují zvýšenou produkcí mazu, ale jen v prvních dnech. Pak se vše srovná a vy si budete moci užívat krásné lokny, i když jim šampon dopřejete třeba jen jednou týdně. Jak přežít ono přechodné období? Vsaďte na culíky a drdoly, které dokáží spoustu nedostatků zamaskovat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat