Došel vám odličovač? Záchranu hledejte v lednici

Ať už bezradně koukáte na prázdnou lahvičku od odličovače nebo hledáte alternativy k průmyslově vyráběným odličovacím mlékům, sérům či emulzím, máme pro vás několik možností, které si s make-upem snadno poradí. A co víc, jsou čistě přírodní a vaši pleť krásně vyživí.

Jaké domácí zásoby můžete pro odlíčení použít?

Mléko

Obsahuje proteiny a tuk, což je ideální kombinace pro péči o pleť. Navíc je zásobárnou kyseliny mléčné, jež je součástí řady kosmetických produktů. Pro odlíčení zkrátka nalijte mléko na odličovací tamponek a jemně s ním odstraňte zbytky make-upu. Poté obličej ještě opláchněte vlažnou vodou.

Malý tip – jestliže máte problémy se suchou pletí, použijte mléko plnotučné, pokud vás trápí mastná pokožka, sáhněte po tom odtučněném.

Gel z aloe vera

Ani tato surovina není v kosmetickém průmyslu žádnou novinkou. Tak proč ji nevyužít v její nejčistší podobě? Obsahuje více než 15 aminokyselin a přes 200 fytonutrientů, takže je jasné, že naší pokožce více než prospěje. Kromě toho umí gel z aloe zbavit i make-upu, a to dokonce i očního (aniž by podráždil jemnou pokožku či oči).

Kokosový olej

O přínosech kokosového oleje na naše zdraví či krásu se dozvídáme prakticky každý den. Tak si na seznam ještě připište odličovací schopnosti tohoto zázraku! Poradí si i s voděodolným make-upem a ještě vaši pleť zanechá dokonale vyživenou a krásně hebkou.

Okurková šťáva

Naše babičky používaly okurku při péči o problematickou pleť. Tak proč se neinspirovat! Je skvělým čisticím prostředkem a navíc pleť hydratuje. Pro odlíčení okurkovou šťávu smíchejte s několika kapkami oleje (olivového nebo kokosového, případně oleje kosmetického), pak zaručí skutečně dokonalé odstranění líčidel.

Avokádová pasta

Zdobí vaše oči voděodolný make-up a lahvička s odličovačem zeje prázdnotou? Pak nemusíte zoufat. Prostě vezměte kousek avokáda, rozmačkejte ho na jemnou pastu a s pomocí vatového tamponku nalíčení odstraňte. Po odstranění make-upu z obličeje můžete využít zbytek avokáda na výživnou masku. Tento plod je totiž pro naši pokožku opravdovým pokladem. Přidat k němu můžete trochu medu nebo jogurtu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat