Čím si nevědomky ubližujeme?

Některé všeobecně platné zásady, kterých bychom se měli držet, abychom byli zdraví, neplatí zas až tak doslova, pokud to s nimi přeháníme. Co „zdraví prospěšného“ tedy můžeme vypustit?

1.    Časté mytí

Je samozřejmě důležité se pravidelně sprchovat, ale nic se nesmí přehánět. Alespoň podle některých dermatologů. Horká voda v kombinaci s mýdlem totiž pokožku silně vysušuje a dehydratuje. Zkrátka, pokud nemusíte (ačkoli teď v létě je to někdy nutnost), není potřeba se mýt dvakrát a vícekrát denně.

2.    Jasně definovaný spánek

Osmihodinový spánek je dobrá věc, na tom se shoduje většina odborníků. Ale nutit se spát, i když se nám nechce, zase tak zdravé není. Pokud se probudíte uprostřed noci, nemá cenu se stresovat tím, že se nevejdete do oné ideální osmihodinové hranice, kterou jste si stanovili. Zkuste si třeba číst knížku, a když se vám znovu začne chtít spát, prostě knihu zavřete a spěte. Pokud budete natolik vzhůru, že to vydržíte až do rána, netrapte se tím, povede se to jindy.

3.    Vypláchnut, či nevypláchnout?

Odmalička nás učili, že poté, co si vyčistíme zuby, je nutné si ústa pořádně vypláchnout vodou. Jenže někteří stomatologové vyplachování pasty z úst nedoporučují, protože se tím připravíme i o flur, který je v ní obsažený a který posiluje zubní sklovinu. A tím si vlastně škodíme.

Na druhou stranu ovšem s nevypláchnutou pastou zůstávají často v puse i nečistoty a bakterie, kterých jsme se čištěním snažili zbavit. Proto někteří odborníci na zuby doporučují kompromis – nejprve pusu dokonale vypláchnout a poté znovu přejet kartáčkem a pastou, kterou už vodou neodstraňujeme, jen ji vyplivneme.
TIP Bety: Máte problémy s krvacením dásní? Nevíte, jaký zubní kartáček či pasta je pro vás vhodná? Obraťte se na naší dentalní hygyenistku Dádu v jeji on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat